Pizzabullar

Vilken underbar värme som vi äntligen har fått. . . . Men det är alldeles varmt för att stanna kvar här hemma i stan!!  Så nu åker vi till Öland ett par dagar och solar och badar.

Och här kommer ett recept på Pizzabullar, som passar perfekt att ha med sig till stranden som ett mellanmål eller fika:

Det här behöver du ( till ca 30-35 små pizzabullar)  :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )

Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
200 gram Strimlad rökt skinka
3 dl riven ost

Garnering:
Uppvispat ägg
ost

Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner  nästan allt mjöl och  även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.

Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen :

Och sedan även ost, skinka och oreganokrydda :

Ställ ugnen på 225 grader.

Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger ”bullarna” i formar:

Låt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter underbakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör

över riktligt med ost innan de ska gräddas i ugnen :

När de sedanhar fått en gyllene färg , så är de klara att serveras :

Går alldeles utmärkt att frysa.

2

8 responses to “Pizzabullar

  1. madde skriver:

    Hej!
    Först vill jag tacka för en super blogg 🙂
    Tror du att det går o göra pizzabullarna utan ost då jag har en son som inte tål ost eller tror du att dom blir torra då?!
    MVh madde

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag har aldrig prövat, men ta lite extra tomatsås så borde de bli bra 🙂

  2. susanne skriver:

    LÄGG EMELLAN CREME FRAICH ISTÄLLET FÖR OST DET GÖR JAG

  3. Paula skriver:

    hur länge ska dom vara i ugnen på ett ungefär?:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      cirka 8-12 minuter. Tills de blir gyllene 🙂

  4. Filippa skriver:

    Halloj! Kan jag göra degen idag och låta den jäsas till imorgon bitti och då baka av bullarna i ugnen?

    Vänligen Filippa

  5. Caroline skriver:

    Finns mjölkfri ost man kan ha på. ”Astrid och aporna ost” har iaf vi här på maxi 🙂

  6. Eva skriver:

    Hej, gjorde ”dina” pizzabullar idag, dom blev toppen goda.
    Som tomatröra blandade jag i cilesås, tomatpuré och kertsup lika delar och sen tippade jag i en påse lökdip, svartpeppar, pizzakrydda och salt. Blev toppen?

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *