Sega sirapskakor

Kolakakor / Sirapskakor

100 gram rumstempurerat smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop smöret och sockret.
Blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, och salt i en skål. Rör sedan ner alltsammans i smörblandningen.
Till sist rör du ner sirapen.
Knåda till en deg.
Dela degen i 3 delar. Och rulla ut dem till längder.
Platta meden gaffel på ytan för att platta till längderna.
Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snitt.
Kolakakorna går alldeles utmärkt att frysa! 

 

1
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulla-Kerstin Persson
8 år sedan

Har bakar Dumlekakorna med noblesschoklad, så fantastiskt goda!
Har även bakat fryst nutellatårtan, även den otroligt god!

Sara
5 år sedan

Kan man baka med grahamsmjöl istället för vetemjöl ?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
5 år sedan

Jag har aldrig provat

Carin
5 år sedan

Tack för ett bra recept. Mitt förra försök att göra kolasnittar misslyckades men ditt recept var perfekt.

Sarah
4 år sedan

Jätte goda blir dom. Tack för ett Gott o smidigt recept. 😀

Nästa inlägg

Örtmarinerad kallskuren fläskytterfile

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x