Biffar med fetaost

För fler enkla mat & efterrätts-tips finns jag även på
instagram: @jennysmatblogg

Detta behöver du:
Potatis

700 gram nötfärs / blandfärs
smör till stekning
2 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt och nymalen peppar

Sås:
2 msk smör
1/2 dl vatten
3 dl grädde
2-3 tsk kalvfond
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
red av med maizena

Gör så här.
Skala och koka potatisen.
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig.

Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader.Och där stoppar du in biffarna, i en ugnssäkerform, allt eftersom de börjar bli färdiga. Av stekfettet efter biffarna gör du sedan såsen.
När alla biffar är färdig stekta lägger du dit en rejäl klick smör till,och vispar sedan ut med vatten och grädde. Smaksätt med kalvfond, och smaka av med salt och peppar.Tillsist så rör du ner maizena tills du får en fin konsistens.
ev. någon droppe soja, om du vill få en mörkare färg på såsen.
lägg sedan tillbaka biffarna och låt dem sjuda en stund tillsammans med såsen, på svag värme, tills potatisen är klar.


Serveras sedan med lingonsylt eller rårörda lingon

 

 

5
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åke
8 år sedan

Hej
Gu va goda dom blev köttfärsbiffarna enligt ditt recept,rekommenderar att prövas 🙂

Birgitta Tiainen
8 år sedan

Om man är fet sedan förut, blir det gott ändå m matlagningsgrädde ?
Någon som har provat ?

Cia
7 år sedan

När ska man andvända ugnen? Det står att man ska värma den till 125 grader.

Cia
7 år sedan

Åh..nu läste jag om receptet och såg svaret. Sorry!
//Cia

Malin
7 år sedan

Använder aldrig ugnen ?

bibbi
7 år sedan

Hej ja undrar ur många portioner det är till

bibbi Eriksson Ohlsson
7 år sedan

Ja undra hur många portioner det är allt

bibbi Eriksson Ohlsson
7 år sedan

Hur många portioner är det

jennysmatblogg
Reply to  bibbi Eriksson Ohlsson
7 år sedan

Cirka 4?

Kristin
7 år sedan

Förstår inte ugnsmomentet :). Är det bara för att hålla de varma?

jennysmatblogg
Reply to  Kristin
7 år sedan

Ja 🙂

Eva Persson
4 år sedan

Hej!

Dessa är urgoda! Funkar de att göra som limpa om man dubblar receptet?
Hur länge i ugnen tror du behövs då?

Tack

Eva

Sofia
3 år sedan

Det var jätte gott 👌

Kristina Andersson
1 år sedan

Återkommer när jag har provat receptet. Låter mycket gott

Eva ström
1 år sedan

Supergoda, gör dem ofta.

Nästa inlägg

Fläskfile med banan och curry

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x