Kanelkola

Igår så kokade vi julgodis här hemma :  kanelkola, chokladkola och kola med valnötter, och aftereight- kola. . . . Alla recept kommer såklart dyka upp här snart.
Men vi börjar med kanelkola :

 

Du behöver :
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl strösocker
2 tsk malen kanel

Gör så här :
Koka upp grädde, socker och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula )
Då drar du bort kastrullen från plattan och rör/pudrar  ner kanelen och rör
om så att det plandar sig ordentligt.
Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på.
Lägg ett bakplåtspapper i botten-  för att underlätta när du ska ta upp och skära kolan i bitar.

Ställ kallt i ca 30 minuter innan du skär den.

Går alldeles utmärkt att frysa !

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

ÅÅ så gott det ser ut. Fin blogg du har, vill du byta prenumeration med mig?

yvonne pira
11 år sedan

ohh så fint resept

Lisa
8 år sedan

Hej Jenny! 🙂
Jag undrar kort ifall du har något bra tips på hur du får rent kastrullen efter kola-kok?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x