Paj med ost, skinka och broccoli

En av de mest uppskattade pajarna här på matbloggen. Krämig, enkel & god.
Glöm inte följa mig på Instagram för fler tips : @jennysmatblogg 
.
 
 
 
6-8 personer
 Pajdegen:
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllningen:

Ca 250 gram strimlad skinka / rökt kassler
färsk Broccoli
1/2 tub mjukost
1 dl lagrad riven ost
2,5 dl Creme fraiche
2 ägg
Salt och peppar

Garnering:
Riven Ost

Gör så här 

Ställ ugnen på 225 grader. Gör pajdegen och platta ut den i pajformen,( ca 22- 26 diameter )
ställ i kylskåpen medan du lagar till röran. Bryn skinkan lätt och tillsätt creme fraiche och mjukost. Vispa sedan äggen lätt innan du rör ner. Salta och peppra och rör i osten, låt alltsammans sjuda upp. Fyll upp pajskalet med röran och tillsätt önskad mängd färsk broccoli. Ställ in i ugnen, grädda pajen i mitten av ugnen. Efter ca 20 minuter tar du ut pajen och strör över ost – ställ sedan in pajen i ugnen igen i ca 20 minuter till.

Kan med fördel stå och svalna en stund innan den serveras,

Serveringstips: Sallad med ruccola körsbärstomat, fårost och en skvätt balsamvinäger.

 

 

12
Prenumerera
Notis om

22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louise - mamma till Elias
11 år sedan

Riktigt gott ! Tack för ett toppenrecept !

Anna
10 år sedan

Åh vad gott det ser ut! Måste prova nästa gång jag gör en paj 🙂 Måste få fråga hur du bär dig åt för att få pajen så där hög/tjock? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Jag pressar ut pajdegen högt i formen, och så mkt fyllning 🙂

Kristina
9 år sedan

Gör du någon gång en ”smalare” variant av pajdeg och även fyllning.

Pernilla
9 år sedan

Hej
Ser väldigt gott ut men ska man förgrädda pajskalet innan man häller i röran?
Mvh Pernilla

My
9 år sedan

Lagade pajen igår och den var SUPERGOD! Rekommenderas verkligen. Tack för receptet! (Nej skalet behövs inte förgräddas Pernilla) 🙂

Åsa
9 år sedan

Om man gör det i en form med löstagbar kant så man får hög kant och mycket fyllning. Tar du dubbel sats då?

Jenny Warsen
Reply to  Åsa
9 år sedan

Kanske 1 1/2 skulle jag gissa 🙂

Sanna
8 år sedan

Mycket konstigt recept på pajdegen. Blev bara en kladdig massa som absolut inte gick att trycka ut i en form… Men annars en god paj!

Emma
8 år sedan

Vad använder du för mjukost?

Doris jacobsen
Reply to  Emma
7 år sedan

Går det bra med philadellphia mjuk ost ?

Ulla pettersson
8 år sedan

Ska broccolin kokas först eller ska man ta den dom den är

jennysmatblogg
Reply to  Ulla pettersson
8 år sedan

Beror på hur man vill ha tuggmotståndet 🙂 Men jag förkokade inte min

7 år sedan

Riktigt bra! Familjen älskade detta recept ❤️?

Nettan
7 år sedan

Vad är det för form , när den blir så hög ? Vanlig springform med lösbar botten ? Du har verkligen den bästa bak o matbloggen !!

jennysmatblogg
Reply to  Nettan
7 år sedan

Jag hade en kladdkaks-form. En sådan där rund med avtagbara kanter 🙂

Frida
7 år sedan

Vad är det för mjukost du använder?

Linda
6 år sedan

Hej tror du man kan frysa ner pajen ? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
6 år sedan

absolut

Ann-Kristin Hanson
2 år sedan

Supergod, men varför blir pajdegen så torr ibland, följer alltid recepten på degen tycker jag har mycket fyllning i skalet

Cissi
1 år sedan

OJ VAD GOD Tack!!!
gjorde den till familjen samt till min snart 11 månaders bebis alla gillade den starkt!

Marika
5 månader sedan

Så himla god. 😀

Nästa inlägg

Korvgryta Tex-Mex

22
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x