Krämiga kolakakor / kolagömmor

Det är en mördegskaka med den krämigaste kolasås du kan tänka dig.
Toppat med choklad – alltså helt underbart goda!

IMG_7321

IMG_7337

Vill du baka med hela kolasåsen så gör dubbla kakdegen.

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad  kondenserad mjölk
Noblesschoklad

Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken. Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar.  Låt svalna helt innan du öppnar den. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg , antingen för hand eller i matberedare. Ställ ugnen på 200 grader. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen. Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg. . När kakan kommer ut så lägger du en noblesschoklad på varje kaka.

Klara att servera.

2
Prenumerera
Notis om

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
11 år sedan

Ja dom kakorna går nog inte av för hackor…
Jag är inne på din blogg varje dag o det finns alltid nåt nytt recept
man känner att man måste prova. Så jag tar kort på receptet med mobilen eftersom det är därhag kollar o så kan jag använda det sen. Jag tipsar oxå folk om din blogg…
Tack för en bra blogg o hälsa Nomi från mig.
//Jenny på Norrskenet

11 år sedan

Ser ju hur gott ut som helst!!! Det måste jag testa 🙂
Det är många som bakar med kondenserad mjölk och jag har inte testat det än men det ser ju sååå gott ut!!

http://veronica-bakar.blogspot.se/

11 år sedan

Åh, den där dulchen den går verkligen utanpå allt, så attans god. Vi gjorde en så god efterrätt med maränger, grädde, bär och så dulchen på, åhhhh…

11 år sedan

Mmm så gott!!
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

11 år sedan

Kakorna ser fantastiska ut, måste prova göra dem!
Ha nu en fantastisk semester 🙂

11 år sedan

Såg supergott ut! 😀

Åsa
11 år sedan

Å de måstew provas en liten fråga bara blir de inte väldigt stora i muffinsformaran funkar småkaks formar ?? eller får man miljoner med kakor då?

Bodil
11 år sedan

Ser verkligen jättegoda ut! Går dom att frysa in?
Tack för en jättebra blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Bodil
11 år sedan

Jag brukar frysa i dem 🙂 funkar alldeles utmärkt .

11 år sedan

Ser sååå gott ut, måste baka!! Vet du om man kan koka den dagen innan o ha i kylen el blir den hård då??!!

jennysmatblogg
Reply to  Carro
11 år sedan

Jag brukar koka kolasåsen dagen innan 🙂

cilla
Reply to  jennysmatblogg
9 år sedan

hej
hur gör man kolasåsen eller har jag missat något i kakareceptet?
vänligen
kakmonstret

helena
10 år sedan

Visst finns det väl en burk med färdig sås?? Set gooooott ut 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  helena
10 år sedan

Det går att köpa en färdigkokt sås , den heter karamelliserad.

Susanna
10 år sedan

Godaste kakorna jag någonsin smakat. Livsfarliga!

Jennys_matblogg
Reply to  Susanna
10 år sedan

🙂

Linnéa
9 år sedan

2 vaniljsocker ?

Helena dlc
Reply to  Linnéa
9 år sedan

Tsk måste det vara..?

Alexandra
9 år sedan

Jag brukar ha en halv dumlekola i 🙂

Kerstin
9 år sedan

Dessa kolagömmor är himmelskt goda, tar man en vill det lätt bli fler 🙂

Becka
9 år sedan

Hej!
Tack för en kanon blogg med superbra recept.
Jag undrar gällande dessa kolagömmor, tror du man kan smälta vanlig blockchoklad över istället för nobless? Tack på förhand!

Jenny Warsen
Reply to  Becka
9 år sedan

Det tror jag går jättebra :_)

Johanna
9 år sedan

Ser otroligt gott ut, måste göras!
Ska den kondenserade mjölken verkligen koka i tre timmar?

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

Ja, koka i sin oöppnade burk i en stor kastrull med vatten i 3 timmar.

Lena
9 år sedan

Det finns färdigkokta burkar också på bl.a. Ica maxi 🙂 karamelliserad mjölk. ett tips bara 🙂 tack för en toppenblogg.

Moriel
8 år sedan

Hej måste absolut provas men vet du om kakorna blir bra om man bakar dem på glutenfritt alt?

Nästa inlägg

Tapetval

26
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x