Tre goda efterrätter


Tre av mina smarrigaste efterätterIMG_1077

 

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

* * * * * * * * * * *

IMG_0416 (2)

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

* * * * * * * * * * * *

IMG_0137

Det här behöver du till kärlekmumskladdkaka :
 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Topping ( rör ihop ):
50 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Strö över kokos

Gör din kärleksmumskladdkaka så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Låt den stå i kylen i minst ett par timmar innan du brer över toppingen. Och när toppingen & riven kokos är på plats låt den stå kallt i ett par timmar till.

8

One response to “Tre goda efterrätter

  1. Lydia skriver:

    Hej! När du skriver flera recept på rad kan du inte skriva vad kakan/efterrätten/middagen heter så att det är lättare att hitta igen sen om jag vill söka upp det en annan dag? Vore toppen!
    Kram Lydia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »