Pulled Pork

Vi har ätit så mycket gott på vår resa och jag har blivit så inspirerad för att prova massa nya recept.
Men en återkommande favorit är Pulled Pork, detta kommer jag laga i dagarna när vi kommer hem.
Gillar ni?

Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

1

7 responses to “Pulled Pork

  1. Susanna skriver:

    Ja det är så jäkla gott! Åt det mycket för ett par år sedan!
    Kram
    http://www.jagraktuppochner.se

  2. Natalie skriver:

    Nä, gillar inte pulled pork men däremot glr vi ofta pulled chicken efter ditt recept! Det är yummie!

  3. Susanne skriver:

    Vilken barbecuesås brukar du använda ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nu hittade jag en jättegod på Ica, i en glasflaska svart ettikett, tror sen hette Texas. Är dock inte helt säker på namnet

  4. Åsa Aabakken skriver:

    Åt det ofta för några år sedan, jättegott ♥️

  5. Lotta skriver:

    Tack för en jättetrevlig blogg! Jag älskar variationen i din blogg och såå trevligt att läsa om alla era resor.

    Kanske en dum fråga.. ska fläskkarrén skäras ned i bitar innan den läggs i ugnsformen eller ska det vara en fläskkarré i stor bit?

    Hälsningar Lotta

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt! Tack
      Nej, Den ska inte skäras 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »