Tryffel med salta cashewnötter

 

Eftersom Thelma är allergisk mot jordnötter så bakar jag ofta med cashewnötter istället.
För det tål hon. Denna tryffeln blev en favorit, man kan ha vilka nötter eller torkad frukt som man vill i denna.
Omnomnom


Det här behöver du:
250 gram mjölkchoklad
1 dl nutella
150 gram salta cashewnötter

Gör så här :
Smälter chokladen försiktigt över vattenbad, eller på lägsta effekt i micron.  Bra om chokladen bara är ljummen och inte för varm.  Rör ner nutella till en jämn chokladsmet och vänd ner nötterna. Ta fram en form på cirka 15 *15 och klä dem med bakplåtspapper, vänd ner tryffelblandningen. Och ställ in i kylen.
Kan serveras efter ett par -tre timmar. Skär den i lagom stora munsbitar

2

7 responses to “Tryffel med salta cashewnötter

  1. Annica W skriver:

    Har du nå julgodisrecept utan mjölkprotein och gluten på G? Allt ser så gott ut men innehåller alltid mjölkprotein..

    1. Ida skriver:

      Köp veganchoklad det gör jag.

  2. Susanna skriver:

    Åh shit vad gott! Kanske blir nya julgodiset här!
    Kram
    http://www.jagraktuppochner.se

  3. Annika skriver:

    Har du något recept på hur man gör egen nutella?

  4. Sofie Gustavsson skriver:

    var har du köpt det fina fatet?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Superlänge sen på blomsterlandet

  5. Tant Gredelin skriver:

    Jo, detta ser ju super gott och enkelt ut! Detta måste jag pröva, som inte vanligtvis bakar. Men hur gör du för att lyckas med hörnen när du klär in formen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »