Kladdkaka med lakrits och hallon

 

Gomorron gomorron,

Vi såg ju på ”Solsidan” igår, de hade tydligen premiär. Så jag lyckades få tag i ett par stolar allra längst fram.
Så lite näckspärr känns ju av, men oj vilken bra film. Sen är jag väl inte den enda som avgudar denna serier,
men gå och se den! Helt klart sevärd. Nu ska jag slänga i mig lite frukost, sedan ska jag sätta en saffransdeg och prova nya recept. Jaaaay!


Fotograf: Ulrika Pousette

Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
150 gram smält smör
10 bitar turkisk peppar
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa med flingsalt
20 färska hallon

Gör din chokladiga kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Krossa den turkiska pepparn i en mortel.  Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna + lakritskrosset, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner hallonen. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten.

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sagr
6 år sedan

Hej Jenny!:)
Jag blir så inspirerad av dina recept..älskar att stå i köket, försöker få med mig syster min men hon har verkligen ingen ro till att haha
Tänkte överraska sambon med lite fredagsfika på hans jobb och tänkte göra kladdkaka rocky road..men kan jag göra den dagen innan med dekoration på och ställa in i kylen?

jennysmatblogg
Reply to  Sagr
6 år sedan

Vad roligt att höra <3
Du kan absolut göra kladdkakorna en dag innan.
De blir t.om godare då :))

Sagr
6 år sedan

Tusen tack!!?

6 år sedan

Ser jättegott ut! Mums!

På min blogg får du läsa om psykisk ohälsa , inspiration , tips och vardag!

6 år sedan

Åh så gott det ser ut!

Louise
6 år sedan

Går det att använda lakritspulver istället för turkisk peppar? Hur mkt i så fall? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Louise
6 år sedan

Jag har aldrig provat, men det borde absolut funka.

Anneli
Reply to  Louise
5 år sedan

Jag hade i ca 1,5 msk lakritspulver. Det blev jättegott!

Nästa inlägg

Dagens husmans på restaurangskolan

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x