Varmrökt lax med potatis & sås

Hej där, 

På tisdagar äter vi gärna fisk, och även fredag, lördag & söndag.
Vi äter nog dubbelt så mycket från havet mot vad vi gjorde för ett par år sedan.
Här kommer tips på en festmåltid som du enkelt kan trolla fram på en halvtimma.

Välj små kulpotatis, de går snabbast att koka. 

Det här behöver du:
1 bit varmrökt lax
små potatisar
en god sallad
kokt ägg

Serveras med en kall romsås:
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar
1/2 msk dill
Salt & peppar

Gör så här :

Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ kallt ett par timmar innan servering.

4

7 responses to “Varmrökt lax med potatis & sås

  1. Tack för detta tips, det får det bli på middags bordet idag! Älskar lax…

  2. Ann-Maric skriver:

    Hej.
    Tack för tips. Har du förresten testat kall hjortronsås till just varmrökt lax?
    Är så gott och så enkelt. Lite creme fraise, i med några teskedar hjortronsylt (smaka dig fram) sen salt och peppar, Klart

    1. jennysmatblogg skriver:

      Men mums, det måste jag prova.

  3. Sofie skriver:

    Ska man ha räkor i såsen?
    Och hur mycket?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))

  4. Lydia skriver:

    Räkor? Hur man gör börjar med låt räkorna rinna av men de finns inte med i ingredienserna..

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Skrivfel..
      Sorry, det är samma recept jag brukar ha till fisk, fast denna gången gjorde jag utan räkor. :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »