Biffstroganoff

Hej igen, 

Sådär, nu har jag fått iväg första omgången med recept till Bonnier-redaktionen. Jag avskyr deadlines men ändå jobbar jag bäst under stress, så det är väl behövligt med sådana. Köket en total katastrof här med disk och grytor överallt. Jaaaay *NOT*.
Så nu ska jag diska undan, vänta hem barnen sen bär det ner till stan för att fixa nya pass. Jag lyckades inte förboka någon passtid, så det får bli drop-in och hoppas att vi slipper vänta alltför länge. Behöver förnya pass till nästa resa.

Till er kommer ett nytt tips på en galet god gryta:

Det här behöver du till 4 personer:
smör
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche

Gör så här:
Strimla lövbiffen i cm långa längder.
Hetta upp en stekpanna och fräs köttet tills det får färg. Rör ner tomatpure och fräs runt.
Vänd i vattnet och låt sjuda på svag värme i 1 1/2 – 2 timmar med lock. Nästan allt vattnen ska ångats bort.
Då vänder du i oxfond, soja grädde och crème fraîche.
Låt allt sjuda ihop servera sedan med kokt potatis och en god sallad.

2

2 responses to “Biffstroganoff

  1. Gūlay skriver:

    Jenny lövbiff behövs väl inte så lång koktid, det är inte högrev precis. Det ska räcka att man fräser den snabbt.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag vill koka in alla smaker, och göra köttet ännu mörare 🙂
      Men nej, man måste inte koka så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »