Baka till advent

Finns det något som doftar så gott som nybakade saffransbullar ?

Det här behöver du till Nomis lussebullar:
50 gram jäst (söta degar)
5 dl standardmjölk
2 kuvert med saffran
2 dl strösocker
2 1/2 dl kvarg eller creme fraiche
100 gram rumsvarmt smör
12- 13 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken + saffran i en kastrull, det ska bli fingervarmt.
Rör ut jästen med lite vätska i taget tills den löst sig, tillsätt då resten. Rör ner socker, kvar + rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk i 40 minuter. baka sedan ut till lussebullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter, pensla dem med uppvispat ägg och ställ in i mitten på ugnen på 225 grader i cirka 8-12 minuter beroende på hur stora de är. Låt dem svalna lite innan du serverar med iskall mjölk.

3

3 responses to “Baka till advent

  1. Julia skriver:

    Äntligen julbak igen 🙂

  2. matmedmera skriver:

    Bästa tiden på året!

  3. Pillerillan skriver:

    Lugn och fin nu, födelsedag att avverka i nov först, idag faktiskt, dotter 17 år, hugaligen vad åren går.
    Sedan gasar vi på mot advent…..:))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »