Kladdkakssandwich med smak av schweizernöt

En kladdig chokladsandwich ♡

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram smör

Tryffelfyllningen
200 gram valfri choklad ( jag hade scweizernöt )
knappt 1/2 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk smör

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.  Klä en form med måtten 25*35 med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, och blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Man ska inte vispa, tillsätt sist smöret och häll sedan upp i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
Gör tryffeln, genom att hacka chokladen, koka upp grädden, och ta bort från plattan- vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honung och rör tills smten är blank. Ställ svalt gärna ett par timmar.
Dela sedan kakan på mitten, är den ojämn på några ställen kan du jämna till dem med ev kniv så att de är på ett ungefär lika tjocka.

Bred ut fyllningen över ena kakan och lägg den andra över som ett lock. Ställ in i frysen ett tag- ett par timmar eller över natten. För att det ska bli lättare att skära fina bitar.
Dela sedan kakan i fyrkanter och sedan lä diagonalen så att de ser ut som små söta sandwich.

3

3 responses to “Kladdkakssandwich med smak av schweizernöt

  1. ljuva julia skriver:

    JAG DÖR GODHETSDÖDEN, ser underbart ut <3

  2. Niklas Nyström skriver:

    hej vilken fin bild du har lagt upp gå gärna in på min blogg och kolla vad jag har lagt upp och följ gärna mig och snälla börja gärna att prenumerera på min blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »