Hemmagjord glass

Godkväll,

Nu när värmen och sommaren närmar sig så är det många som letar recept på glass. Att göra egen glass är dessutom så lätt. Min glass gör man med bara 3 ingredienser.Och man kan smaksätta dem med det man tycker är godast. I detta fallet Non-stop som är en favorit hos oss. Även hackad choklad är gott, eller ringla ner lite nutella.

Med fördel kan man ta fram glassen 10 minuter innan, för att få den perfekt krämig.


Bilden kommer från min bok ”Baka med Godis” och bilden är tagen av duktiga fotografen Ulrika Pousette

Det här behöver du: 
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
250 gram Non Stop / Smarties

Gör så här:
Vispa grädden luftig, tills den börjar bilda toppar. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vänd ihop.
Vänd ner non-stop:en, spara några bitar till toppingen.
Häll smeten i en form, täck med platfolie och ställ sedan in i frys i minst 5 timmar.

Klart!

1
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
6 år sedan

Jag älskar dina recept och dina reseinlägg ??
Kollar in din blogg fler ggr om dagen för uppdateringar.
// Emma ?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
6 år sedan

Å vad glad jag blir.

Kram

Sofia
6 år sedan

Dina recept är bäst. Gillar när det är få ingredienser ?

Eva Öjesten Hagbjärn
6 år sedan

Jag undrar om du tänkt att göra en kokbok med alla dina matrecept?
Köpte två ex av din bakbok till mina döttrar, men skulle själv vilja ha ”Dina samlade matrecept” i en bok 😉
Kram Eva

jennysmatblogg
Reply to  Eva Öjesten Hagbjärn
6 år sedan

Det finns tankar på fler böcker, ja 😉

Kram

Caroline
6 år sedan

Underbara bilder! Är det du som stylar inför fotograferingen eller är det fotografen som gör? Älskar det där glasstrutestället också…. Och viket enkelt recept, måste prövas snart ?

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
6 år sedan

Denna bilden är från boken.
Då hjälps jag och fotografen åt.
När jag fotar hemma så är det bara jag 🙂

Caroline
Reply to  jennysmatblogg
6 år sedan

Du är verkligen jätteduktig även på det! Så inspirerande!

Thilda
6 år sedan

Gud så gott! En fråga, behöver man inte röra i glassen nånting när den är fryst? I andra recept jag har läst måste man göra så för att den inte ska bli isig 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Thilda
6 år sedan

Nej det behövs inte 🙂

6 år sedan

Låter ju superlätt! 🙂
Men funderar på samma som Thilda, Man behöver inte röra runt?

jennysmatblogg
Reply to  Trail & Inspiration
6 år sedan

nix 🙂

Emma
6 år sedan

Vad kan man använda istället för sötad kondenserad mjölk när man har de som är laktosintoleranta?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
6 år sedan

Tyvärr vet jag inte…

monica Danell
5 år sedan

Dina recept är bäst jag kollar in då och då tack jenny

Linnea
3 år sedan

Hej, kan man ha i lite vad man vill i detta recept? Typ som smält marabou?

jennysmatblogg
Reply to  Linnea
3 år sedan

Självklart!

Nästa inlägg

Malta

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x