Hemmagjord glass

Godkväll,

Nu när värmen och sommaren närmar sig så är det många som letar recept på glass. Att göra egen glass är dessutom så lätt. Min glass gör man med bara 3 ingredienser.Och man kan smaksätta dem med det man tycker är godast. I detta fallet Non-stop som är en favorit hos oss. Även hackad choklad är gott, eller ringla ner lite nutella.

Med fördel kan man ta fram glassen 10 minuter innan, för att få den perfekt krämig.


Bilden kommer från min bok ”Baka med Godis” och bilden är tagen av duktiga fotografen Ulrika Pousette

Det här behöver du: 
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
250 gram Non Stop / Smarties

Gör så här:
Vispa grädden luftig, tills den börjar bilda toppar. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vänd ihop.
Vänd ner non-stop:en, spara några bitar till toppingen.
Häll smeten i en form, täck med platfolie och ställ sedan in i frys i minst 5 timmar.

Klart!

1

12 responses to “Hemmagjord glass

  1. Emma skriver:

    Jag älskar dina recept och dina reseinlägg 😍😍
    Kollar in din blogg fler ggr om dagen för uppdateringar.
    // Emma 💕

    1. jennysmatblogg skriver:

      Å vad glad jag blir.

      Kram

  2. Sofia skriver:

    Dina recept är bäst. Gillar när det är få ingredienser 😃

  3. Eva Öjesten Hagbjärn skriver:

    Jag undrar om du tänkt att göra en kokbok med alla dina matrecept?
    Köpte två ex av din bakbok till mina döttrar, men skulle själv vilja ha ”Dina samlade matrecept” i en bok 😉
    Kram Eva

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det finns tankar på fler böcker, ja 😉

      Kram

  4. Caroline skriver:

    Underbara bilder! Är det du som stylar inför fotograferingen eller är det fotografen som gör? Älskar det där glasstrutestället också…. Och viket enkelt recept, måste prövas snart 🤗

    1. jennysmatblogg skriver:

      Denna bilden är från boken.
      Då hjälps jag och fotografen åt.
      När jag fotar hemma så är det bara jag 🙂

      1. Caroline skriver:

        Du är verkligen jätteduktig även på det! Så inspirerande!

  5. Thilda skriver:

    Gud så gott! En fråga, behöver man inte röra i glassen nånting när den är fryst? I andra recept jag har läst måste man göra så för att den inte ska bli isig 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej det behövs inte 🙂

  6. Låter ju superlätt! 🙂
    Men funderar på samma som Thilda, Man behöver inte röra runt?

    1. jennysmatblogg skriver:

      nix 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »