Kycklinggratäng

Här kommer ett middagstips!

IMG_4252

Det här behöver
700 gram kycklingfile ( fryst hade jag )
ett gäng champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
3 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180-200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, soja + sambal oelek i en kastrull och låt sjuda upp.

IMG_4241
Klyfta svampen över kycklingen och häll sedan över såsen.
Ställ in i ugnen i 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.

Severas genast med potatis eller kokt ris.

Smaklig måltid

6
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
6 år sedan

hej, hur tänker du kring de senare larmen om de där farliga bakterierna i kyckling? Jag har blivit så himla uppjagad att jag inte vågar äta kyckling längre och jag vet inte hur man tinar fryst kyckling smart och alltså AAAAH, panik, för jag älskar kyckling…

malin b
6 år sedan

Hade kyckling att laga igår och slängde ihop detta och la mig i soffan (Y) Fick en stor tumme upp idag utav sambon som fick detta i sin matlåda – tack för bra enkla recept!!

6 år sedan

Sambalolek är så gott i mat. Igår gjorde jag den här
http://nouw.com/gourmettjejen/mort-kott-i-sambalolek-sas-30103197
Kram

Catarina
6 år sedan

Lägger du i både kycklingen och svampen råa?

Fia
6 år sedan

Lagade det här igår med blomkålsris till. Det blev sååååå gott! Ville dricka såsen med sugrör! Mums!

Per-Erik Pralen Selim Lund
3 år sedan

2 msk Sambal oelek pluss 2tsk rapsolja + lite soya stek så du får lite färg
Tvåla sen in kycklingklubborna 4st med sambalröran baka av i ugn på 125˚
Tills benen lossnar på klubban garanterar en smakrik upplevelse med lagom hetta
/ Pralens kök

Lisbeth Nilsson
2 år sedan

Är det så farligt att äta kyckling så skulle jag vara död för längesen

Lisbeth Nilsson
1 år sedan

Kan man göra den dagen innan den ska ätas?

Nästa inlägg

Torsdagspromenad

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x