Kycklinggratäng

Här kommer ett middagstips!

IMG_4252

Det här behöver
700 gram kycklingfile ( fryst hade jag )
ett gäng champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
3 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek

Gör så här: 
Ställ ugnen på 180-200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar.
Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond, soja + sambal oelek i en kastrull och låt sjuda upp.

IMG_4241
Klyfta svampen över kycklingen och häll sedan över såsen.
Ställ in i ugnen i 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.

Severas genast med potatis eller kokt ris.

Smaklig måltid

1

5 responses to “Kycklinggratäng

  1. ljuva julia skriver:

    hej, hur tänker du kring de senare larmen om de där farliga bakterierna i kyckling? Jag har blivit så himla uppjagad att jag inte vågar äta kyckling längre och jag vet inte hur man tinar fryst kyckling smart och alltså AAAAH, panik, för jag älskar kyckling…

  2. malin b skriver:

    Hade kyckling att laga igår och slängde ihop detta och la mig i soffan (Y) Fick en stor tumme upp idag utav sambon som fick detta i sin matlåda – tack för bra enkla recept!!

  3. Sambalolek är så gott i mat. Igår gjorde jag den här
    http://nouw.com/gourmettjejen/mort-kott-i-sambalolek-sas-30103197
    Kram

  4. Catarina skriver:

    Lägger du i både kycklingen och svampen råa?

  5. Fia skriver:

    Lagade det här igår med blomkålsris till. Det blev sååååå gott! Ville dricka såsen med sugrör! Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »