Nutellasemifreddo deluxe

Godmorgon på er, 
Hoppas ni haft en ljuvlig långhelg. Känns konstigt att starta veckan på en tisdag såhär, man förlorade liksom en arbetsdag. Men det är ju såhär hela vårterminen, kortveckor och röda dagar. Bara att vänja sig… haha. Förresten jag har nu skapat en egen kategori bara för tårtor.
Ni hittar den HÄR

En av de mest populära efterrätterna från boken, en nutellatårta. Fotograf duktiga Ulrika Pousette @ullpo

Det här behöver du: 
100 gram mandelspån
180 gram lätt krossade maränger
6 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
400 gram nutella

Topping:
1 dubbelnougat
minimaränger

Gör så här:
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, tills de får vacker färg.
Ta fram en rund form med avtagbara kanter ( 24 cm ) Täck botten med marängkross.
Lägg resten av marängkrosset i en bunke. I en annan bunke vispar du grädden tills den bildar toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop den till en jämn blandning. Värm nutellan försiktigt i micron tills den blir ljummen. Vänd ner gräddblaningen och nutellan i bunken med marängkross. Du ska inte röra ner den, utan ringla ner nutellan. ( Blir snyggast ) Spara cirka 1/2 dl till toppingen. Varva sedan blandningen och mandelspånen i formen. Täck sedan formen med plastfolieoch låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
Toppa tårtan med nutella. Hyvla över dubbelnougaten och strö över minimaränger.

1

15 responses to “Nutellasemifreddo deluxe

  1. Caroline skriver:

    Å vad den ser smarrig ut! Riktigt snyggt med den hyvlade nougaten på….

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack 🙂

  2. Ida Söderblom skriver:

    Har du lagt varannat lager gräddblandning, nutella och mandelspån? Eller fattar jag rätt nu? 😂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nutella/ gräddblandning är i sammma skål. Varva denna med mandelspån :))

  3. Lena skriver:

    Jag är mjölkallergiker. Tror du att man kan vispa upp mjölkfri grädde och använda det? Kan äta små mängder så det i nutellan klarar jag.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tror jag säkert man kan göra 🙂

  4. Mari skriver:

    Hej! Du bakar ju mycket med Nutella och jag läste i något tidigare inlägg att du gärna ville hitta alternativ till nutellan om jag inte minns fel. Jag hittade ett nu när vi var i Italien inne hos Venchi, smakar precis som Nutella men är mkt bättre ingredienser i. Såklart dyrare men kanske värt ändå? Går att beställa på nätet till och med!
    Skriver om den på min blogg idag.
    Tack för en inspirerande och ofta uppdaterad blogg!

  5. Kajsa skriver:

    Smaskens! Hur många personer räcker den till ungefär?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Beror hur mycket man äter.
      Men cirka 10 skulle jag gissa 🙂

  6. josefine skriver:

    Såå läcker!! Sötad kondenserad mjölk! Alltså inte kokt ? Eller hur vad det nu 😀!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Precis 😄

  7. Carin skriver:

    Hej!
    Tack för en fantastisk blogg och grattis till appen!
    Jag tänkte göra en nutellaglasstårta men vet ej vilken av dem jag ska göra. Vad skiljer Nutellasemifreddo (med ägg) och denna Nutellasemifreddo deluxe (kondenserad mjölk)?
    Vilken är godaste?
    Hälsningar
    Carin

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla <3
      Båda är lika goda, men den med kondenserad mjölk är enklast 🙂

  8. Emma skriver:

    Hej Jenny,

    Tänkte baka denna till vår chokladtokige sons kalas till helgen. Undrar bara, det översta lagret Nutella, ska det värmas och bredas på eller bredas på som det är i burken?

    Med vänlig hälsning,
    Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »