Pizzasallad med dill

Hej där, 
Här kommer jag med ett litet tips på god råkost. Om man vill variera sig lite från den vanliga salladen med tomat, gurka & isbergssallad.  En fräsch pizzasallad är något vi nästan alltid har hemma i kylskåpet. Den håller sig fräsch & god i minst 5-6 dagar. Sist hackade jag ner ett rejält dillknippe. Mycket gott.

IMG_7007

Godaste pizzasalladen : 
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar
1 kruka finhackad dill

Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl. Klipp ner dillen och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.

Klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.

2

3 responses to “Pizzasallad med dill

  1. Pian skriver:

    Ser smakligt ut..

  2. Lotte skriver:

    Detta ska jag testa för vi brukar göra pizzasallad men inte så här 😉
    http://www.lotte4.blogspot.se

  3. susanna skriver:

    Hej.
    Har en sambo som inte gillar ättika. Har du något tips vad man kan ersätta ättikan med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »