Fiskarfruns fisksoppa

img_1980 img_1984

Det här behöver du till 3-4 portioner:

2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fisk ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 burk med kräftstjärtar
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och skär löken smått löken.  Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.

Servera genast med gott bröd.

3
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
7 år sedan

Hej. Menar du 4 portionsbitar lax o 4 portionsbitar torsk i soppan?
Mvh Caroline

Cina Öberg
7 år sedan

Jag har samma fundering. Är det 4 st potionsbitar lax o torsk??
Känns som i såfall att det måste vara mins 4 potioner.

Cina

jennysmatblogg
Reply to  Cina Öberg
7 år sedan

Ja det hade jag.
Ja, det beror på hur mkt man äter. Torsken är inte speciellt mättande.
men vad vet jag 🙂 Jag är ett matvrak.

Jeanette
6 år sedan

Ser supergod ut och ska absolut provas. Det vita du har på vid serveringen, vad är det? Aioli?

jennysmatblogg
Reply to  Jeanette
6 år sedan

Ja det stämmer 🙂

Nästa inlägg

Route 1 på väg till San Francisco

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x