Potatis- & purjolökssoppa

En vämande kopp med potatis- & purjolökssoppa blev det till lunch idag.
Med hemmagjorda krutonger. Vad åt du själv till lunch idag?

img_9592-1
Vill du göra soppan helt vegetarisk så väljer du en grönsaksfond.

Det här behöver du till 2 portioner:
4 medelstora potatisar
1 finhackad purjolök
3-4 dl vatten
2 msk fond ( kyckling eller grönsaksfond)
2 1/2 dl grädde
salt & peppar

* Servera med smörstekta krispiga krutonger

Gör så här:
Skala och finhacka potatis och lök. Hetta upp en kastrull med smör eller olivolja och fräs den mjuk.
Tillsätt vatten och låt det koka mjukt. Mixa soppan slät låt allt sjuda upp på svag värme med grädde, smaka av med salt & peppar. Och häll upp i stora koppar med krispiga krutonger.
Krutongerna gör jag av vanligt rostbröd, Skär i mindre delar och stek med olivolja och lite flingsalt.

God och enkel soppa.

2

3 responses to “Potatis- & purjolökssoppa

  1. Tess skriver:

    Arla hade en curry soppa som hette caribien. Jag brukade steka kyckling bitar och röd paprika och ha i soppa . Super gott. Nu verkar den soppan vara borta o jag klarar inte av att laga den själv. Jenny, kan du?
    Tack för en vardagsräddande blogg.
    Kram

  2. Annica skriver:

    Hej, tack för en jättebra blogg och alla recept du delar med dig av, har lagat många av dom. Nu är jag på jakt efter recept på Cookie Dough, var på Pizza Hut häromdagen och åt det för första gången och nu vill jag så gärna göra det själv då det var sååå himla gott, har sökt efter det här hos dig men hittar inget men antar du har gjort det någon gång eller? Ha en mysig första advent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »