Äppelpaj med kanelcrunch

 

Vi bakade en grymt god äppelkaka igår, som vi tog med till lillasyster med familj och bjöd på.
Man kan inte få för många paj-recept, eller hur!

IMG_1568
Det här behöver du till botten:
Smör + ströbröd ( till formen)
150 gram rumsvarmt / mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3-4 små äppel

Kanelcrunch:
100 gram mjukt smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1/2 msk kanel
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa en form på cirka 26 cm.
Rör ihop det mjuka smöret med sockret, vänd ner äggen & mjölken under omrörning. vänd ihop mjöl + bakpulver och arbeta ner i smeten. Vänd upp smeten i formen, skala och klyfta upp små bitar av äpplena och tryck ner i formen.

Pajen på väg in i ugnen…..

IMG_1593 (1)

Rör ihop alla ingredienser till crunchet och fördela ut över pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40- 50 minuter.

Serveras med vaniljvisp eller glass.
IMG_1636 (2)

2

3 responses to “Äppelpaj med kanelcrunch

  1. Malin skriver:

    Hej Jenny, jag älskar dina recept! Nutella semi-Freddo, mmmmm!!!!! Jag har en fråga till dig: när man läser din blogg verkar det som om du äter kakor och tårtor varje dag. Stämmer det? Och hur lyckas du i så fall hålla vikten? Springer du ett maratonlopp varje morgon eller?!
    Ha det gott!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Malin
      Vad roligt att du gillar bloggen 🙂
      Nej vi äter långt ifrån kakor varje dag.
      Jag brukar baka en tre- fyra kakor / pajer per tillfälle. Sedan provsmakar jag såklart 😉 Men jag äter inte allt själv.
      Sedan fryser jag ner massivs för fikastunder/ familjekalas eller ger bort 🙂
      Kram

    2. Elin skriver:

      Jag äter minst ett par hekto choklad i veckan, och någon typ av kex dagligen. Jag äter också ordentliga måltider varje dag. Jag håller vikten genom motion, och inte i form av maratonlopp utan promenader minst en timma per dag (går till jobbet istf att ta buss eller bil). Jag tar också alla chanser jag kan till vardagsmotion, dvs låter bli bl.a. rulltrappor (fattar inte att folk inte inser att deras stillastående i rulltrapporna sätter standarden för hur man mår många år framåt). Jag är absolut ingen person som kan äta vad jag vill utan att gå upp, tvärtom. Att jag rör på
      mig mycket gör att jag slipper äta kokt fisk och ett russin till lunch på dagarna. Tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »