Kasslergryta

Vi hade rätt mycket kassler kvar sedan konfirmationsbjudningen i helgen, så den gjorde jag en gryta på igår.
Enkelt, gott och bra när man kan ta tillvara på maten. En väldigt barnvänlig maträtt, mina backade om allihopa. Middagen tar lika lång tid att laga som det gör för pastan att koka.

kassler recept
För att göra den extra barnvänlig så rev jag ner löken, och hade i ketchup. För mer sting i rätten, byt ut ketchupen mot bara chilisås. 

Detta behöver du:
smör
1 gul lök 
400-500 gram kassler
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
2 msk ketchup
salt & peppar

Serveras med pasta.

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, riv ner löken och fräs den mjuk.
Strimla ner kassler och fräs om. Tillsätt grädde, crème fraîche, tomatpure, chilisås, ketchup och låt allt sjuda upp i några minuter.  Smaka till sist av med salt & peppar.

Serveras med pasta.

 

1

3 responses to “Kasslergryta

  1. Moa skriver:

    Hej! Så bra med tips på veckomatsedlar! ibland tryter fantasin ordentligt, nu har jag inte hunnit kolla efter riktigt, men gärna lunchtips också tycker det är svårt om man som jag tex är ledig på helgen och vill helst inte så länge med lunch, middag kan jag lägga ner lite mer tid på under helgen, själv är jag inte så noga, men man har ju ungdomar i huset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »