Saftig morotskaka med frosting

En saftig morotskaka med krämig citronfrosting, detta gillar väl alla till fikat.
Recept kommer här:
IMG_2626 (2)

Det här behöver du
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 dl finrivna morötter

Till glasyren :
60-70 gram smör
4 dl florsocker
rivet skal av en citron
100 gram färskost

Toppa med lite valnötter

Gör så här:
Smörj och bröa din form, jag hade en form som var 30* 20 cm. Funkar bra med en rund springform på cirka 26 cm också. Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och sockret till en fluffig. Blanda ihop de torra ingredienserna & vänd ner i smeten. Vänd sedan ner morötterna & rapsoljan. Och grädda i cirka 50-60 minuter i nedre delen av ugnen.
Kolla gärna med en sticka så att kakan är klar den ska inte vara kladdig i mitten. Under tiden kakan svalnar/kallnar så vispar du ihop alla ingredienser till glasyren, kanske vill du ha glasyren lite tjockare. Använd då mer florsocker.
När kakan svalnat helt  så  breder du på glasyren.
Sedan är den klar att ätas.

2

12 responses to “Saftig morotskaka med frosting

  1. Susanne skriver:

    Hur många bitar/portioner ungefär blir det?

    1. jennysmatblogg skriver:

      cirka 10 🙂

  2. Josefin Ogarp skriver:

    Men alltså! Guuud vad sugen jag blev på morotskaka! 🙂 Det är nog min favoritkaka när det kommer till det mjuka.
    Så saftigt och gott <3

  3. Fanny skriver:

    Kan man byta ut rapsolja till något annat alternativ ?:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      en matolja som inte ger för mycket smak 🙂

  4. Karin skriver:

    Åh, så gott det ser ut! Läser din matblogg VARJE dag men är tyvärr lite dålig på att kommentera.. Vill passa på och säga att det är irriterande med Lindexreklamen som hela tiden täcker över delar av dina inlägg. Är det ngt som du kan åtgärda, tror du? Tack iallafall för en toppenbra blogg!

  5. Therese skriver:

    Maj gadd! Nu blev jag sugen på att baka! Älskar morotskaka 😀

  6. Maria skriver:

    Ta en större form! Tog en som var i måtten 25*18, det svämmar över i spisen. ? Luktar dock underbart. ?

  7. Tania skriver:

    Ska man smälta smöret till glasyren eller rumsvarmt? <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Rumsvarm

  8. Agne skriver:

    Kan man ha kokosolja istället för raps? 🙂 eller vet du något som passar bättre? får aldrig till min morotskaka, utan det blir något bi smak.

  9. Sofie skriver:

    Går den att frysa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »