Krämig veggiesås


Morrn morrn,
Idag är vi många som försöker äta vegetariskt. Jag är alltid på jakt efter lättlagade goda & framförallt barnvänliga veg.rätter. Så sitter ni inne på sådana så lämna gärna receptet i kommentarerna, det uppskattas! Denna grönsaksås istället för köttfärssås blev omtyckt här hemma, prova vetja.

vegetarisk

Det här behöver du till 4 personer :
smör
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 riven zucchini
2 morötter
2-4 msk ajvar  (stark)
1 burk passerade el. krossade tomater
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar

Toppa med riven ost

Gör så här:
Riv lök, vitlök morötter & zucchini. Hetta upp en stekpanna & fräs lök och vitlök någon minut tills det doftar nötigt.
Vänd sedan ner morötter & zucchini och fräs i några minuter, vänd ner passerade tomater, ajvar & crème fracihe och smaka av med salt & peppar.

Serveras genast med pasta och nymalen svartpeppar.

2

14 responses to “Krämig veggiesås

  1. Amanda skriver:

    Gör ”köttfärssås” med qourn färs! Blir supergott.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det har vi provat, blir jättegott.

  2. Helena skriver:

    Linsgryta på röda linser, gul lök, vitlök, morot, paprika. Riv och hacka, slå på vatten och smaksätt med chilipulver, paprikapulver och spiskummin. Koka tills allt är mjukt och servera med ris, nachochips och creme fraiche ? har gjort den till min tiomånaderskille i puréform och till och med där går den hem

    1. jennysmatblogg skriver:

      Mums, va gott det låter 🙂

  3. Tina skriver:

    Det här är en av mina favoriter. Från boken mera vego tror jag.
    https://www.coop.se/recept–mat/recept/p/pasta-rosso-med-vitloeksfraesta-champinjoner/

  4. Jennika skriver:

    Detta receptet på Felix Halloumi hot potgryta är supergod!
    http://www.koket.se/vegetarisk-halloumi-hot-potgryta

  5. Nora skriver:

    Ugnsrostad potatis med grillade (tjocka) aubergine eller squash skivor, gärna något örtsmör eller fräsch sås till.

  6. Maria skriver:

    Min vegetariska favoriträtt är Aubergine Parmigiana, det smakar nästan som lasagne och är hur gott som helst. Jag brukar använda mig av det här receptet http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/aubergine-parmigiana-melanzane-alla-parmigiana/. Hoppas det smakar!

  7. Jenny L skriver:

    Tack för receptet! Denna rätt gillade jag skarpt. Sambon tyckte dock att det saknades något, typ bacon. 😉

  8. Erica skriver:

    Testa veganskt och byt ut créme fraische mot havre créme fraische!

  9. Sara skriver:

    Gjorde denna idag men pimpade till den lite med att byta ut en del av créme freichen med färskost med smak vitlök& örter, hade även kidneybönor och körsbärstomater och toppade hela härligheten med mozarella och lite fler tomater. Blev verkligen hur gott som helst! Förövrigt så är din blogg VÄRLDSBÄST! Du har räddad mina måltider hur många gånger som helst. Stor kram och tack för alla underbara recept, otroligt uppskattat!

  10. Linda skriver:

    Linsgryta älskas av både man och barn här hemma! Superlätt och supergott 👌🏼
    1 morot riven
    2 äpplen rivet
    1/2 purjolök finhackad
    Fräses med 2 msk curry och 1 tsk paprikapulver i lite olja
    I med 2 dl röda linser
    5dl krossade tomater
    7 dl vatten
    Smaka av med salt, peppar
    Servera med vitlöksbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »