Saftig rabarberkaka

Denna goda rabarberkaka fick jag mailad till mig en läsare som heter Jessica.
Tack för tipset, denna kommer bakas flera gånger.

Rabarberkaka
Det här behöver du till 10 -12 bitar:
smör & ströbröd till formen
120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gram flagnad mandel
florsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm.
Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet.  Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö öre flagad mandel
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter

Serveras med vaniljvisp eller grädde.

4

17 responses to “Saftig rabarberkaka

  1. al68 skriver:

    Mums så gott, skall man inte blanda i äggen ??

    1. jennysmatblogg skriver:

      😉

      1. Gunilla Petersson skriver:

        Vilken underbar rabarberkaka! Tack

  2. Så smarrigt! jag har rabarber i kylen som jag tänkt använda till ”Världens godaste rabarberpaj” men nu tror jag att jag testar ditt recept istället!

    Trevlig helg!

    Inredningshjälpen/Anette

  3. Lisa skriver:

    Ser verkligen super god ut. Måste testas i helgen, helt klart.
    Testa denna: http://nouw.com/lisoball/godaste-rabarberkakan-med-vaniljsas-25027205
    Magiskt god! 🙂

  4. Ska till svärmor och hämta lite rabarber i helgen 🙂 Jag vet vad jag ska baka som tack 😉

  5. Hanna skriver:

    Mums! Kakan står i ugnen, provade även att ha hälften hallon. Återstår att se om det blir en lyckad kombo ?

  6. Sara skriver:

    Hejsan!
    Jag undrar om man kan ha maizena istället för potatismjöl?
    Mvh /Sara

  7. Maria skriver:

    Bakade Rabarberkakan i går den gick på en gång när barnbarnen var här , helt underbart god o dessutom snabb o lätt att göra ! Har en en på gång i ugnen i dag igen ??

  8. Paula skriver:

    Hej vad tror du om man lägger i lite jordgubbar??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Låter mums.

  9. Ulla-Britt skriver:

    Jättegod och så lätt att göra! Fredagsfika på jobbet idag!

  10. Linda skriver:

    Har du florsocker i smeten eller enbart ovanpå kakan efter att du tagit ut den ur ugnen?

  11. Britt-Marie skriver:

    Den här gör jag med olika fyllningar, beroende på vad jag har hemma och vad som finns i frysen, björnbär, äpple, rabarber mm. Jag har ett recept på den här kakan som heter just ”året runt kaka” också är den ju så enkel att göra. Idag ska jag testa med lite hackad vit choklad i smeten tillsammans med rabarber.

  12. Lina skriver:

    Mm hur blev kombinationen med vit choklad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »