Tårta på tio minuter

Att fixa tårta på 10 minuter, är det möjligt?  jodå, det är det faktiskt.   Och detta är en av de godaste tårtorna, enligt mina barn. Bästa betyget ju! Receptet kommer från ica.se, och denna är faktiskt riktigt billig att baka om man jämför. Denna tårta kostar bara cirka 55-60 kronor per tårta, det är mycket bra om man är många.

Ni hittar mig med mera mat- & baktips på instagram: @jennysmatblogg
Eller facebook HÄR

 

IMG_0357 IMG_0349

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

IMG_0300

IMG_0305

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.

enkel tårta

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast!

 

1
Prenumerera
Notis om

50 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
7 år sedan

Betyder 4 dl vispad grädde att man ska mäta upp 4dl grädde och sen vispa den eller betyder det att man ska ta 4dl grädde EFTER att man vispat den? Förstår du min fråga…

jennysmatblogg
Reply to  Annika
7 år sedan

Mäta upp och sedan vispa den 🙂

Jenny
7 år sedan

stämmer måttet 1/4 dels deciliter flytande vispgrädde. Borde koka fast ganska lätt. Har jag missförstått receptet? Denna tårta vill jag göra på,fredag?

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
7 år sedan

Det stämmer, Använd en liten kastrull 🙂 Nej det ska inte koka fast.

Jenny
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tusen tack för svar. Då blir det tårta på fredag??

Mio
7 år sedan

Vad använder du för hallon? Lärt mig att man ska koka hallon innan man äter dem…!

Caroline
7 år sedan

Som jag kan läsa det, så rek fortfarande Livsmedelsverket att koka frysa importerade hallon, för att undvika Noroviruset.
Kan vara bra att informera om, när du har recept med frysta hallon.
Jag ska absolut prova tårtan, tänker byta frysta hallon till andra frysta bär 🙂 Mums!!

Michaela
7 år sedan

Tror du det blir gott med ett till lager choklad om man älskar choklad eller blir det för mycket?

Veronica
7 år sedan

Tänkte precis på att jag inte äter frusta hallon utan att dom tillagats så är också nyfiken..

jennysmatblogg
Reply to  Veronica
7 år sedan

Färska eller svenska frusna 🙂 går bra vilket som

7 år sedan

Ha en fantastisk dag fina du!
Hos mig kan du nu tävla om smycken från OXXO design – kolla gärna in! 🙂
Kram <3

Hanna
7 år sedan

Kan man köpa färdiga marängbottnar?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
7 år sedan

Ja 🙂 I alla matvarubutiker.

7 år sedan

Ser smaskens ut, vattnas i munnen. Mycket fina bilder till. Vet du hur lång tid den tog att göras ungefär?

Reply to  Johan
7 år sedan

Får läsa rubriken mer noggrant nästa gång… hade tydligen bara ögon för tårtan

Fia
7 år sedan

Hej Jenny!
Går det att göra tårtan några timmar innan den ska serveras eller måste man äta den omgående?

jennysmatblogg
Reply to  Fia
7 år sedan

Så nära inpå servering som möjligt hade jag gjort den.
Du kan ju förbereda grädden 🙂

7 år sedan

[…] När vi ändå är inne på mat så är de tyska jordgubbarna mogna nu och det är sååå himla gott och billigt! 500 gram ekologiska tyska jordgubbar kostar €3 alltså typ 30kr. Så jag äter ungefär 250 gram om dagen. Hittade den här tårtan som inte heller ser helt fel ut, jag gillar inte riktigt marängbotten, det blir för sött men tänker att man kan göra det som en marängswish med minimaränger. Fast då blir den kanske inte så här fin: receptet hittar ni här. […]

My
7 år sedan

Denna ska jag göra till kvällen!! Ser helt underbar ut ?

Kriss
7 år sedan

Hej och tusen tack för detta recept!
Ska hallonen vara frusna så att det blir som glass eller ska de vara tinade när man blandar med grädden?

jennysmatblogg
Reply to  Kriss
7 år sedan

gärna något tinade 🙂

Lolo
7 år sedan

Kan man förbereda botten med chokladkrämen, eller måste den också göras precis innan?

Pirjo och Stig
7 år sedan

Den är precis lika god som den ser ut. Tack för receptet!

Linn
7 år sedan

Gör inte tårtan i förväg. Min rasade ihop och blev dubbelt så stor i diameter… Men såååååå god!!?

sofia
7 år sedan

Ser smaskig ut men räcker den verkligen till 8-10 bitar?
/Sofia

Maria Asklund
7 år sedan

Vad är det gröna som du lagt på?

jennysmatblogg
Reply to  Maria Asklund
7 år sedan

Det är toppen på jordgubbarna

Eva
7 år sedan

som info kan jag tillägga att eftersom det finns marängbottnar utan ägg så kan även äggallergiker äta den. Ser verkligen supergod ut!

Madeleine
7 år sedan

Hej Jenny! Tack för en bra blogg! Tänkte fråga om man kan göra tårtan lite i förväg och ha den i kylen 2-3 timmar innan man ska äta den? Eller blir marängen konstig i kylen? Vad rekommenderar du annars? Vill gärna förbereda så mkt som möjligt innan våra kalasgäster kommer 🙂 Tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Madeleine
7 år sedan

Då blir den rätt kladdig. Men du kan vispa hallongrädden innan, sedan är det bara att sätta ihop den.
Det går jättesnabbt

Annelie
7 år sedan

Jag har gjort den två gånger nu och den är bara så gooooood!
Men jag tyckte nästan den var godare dagen efter.
Tack Jenny för många goda recept

Sandra
7 år sedan

Hur länge kan man ha den i kylen?

Monika
7 år sedan

Vad betyder 1/4 dels dl grädde?

Emelie
Reply to  Monika
7 år sedan

Gissar att hon menar 1/4 dl (alltså 25ml)

jennysmatblogg
Reply to  Monika
7 år sedan

en fjärde dels deciliter 🙂

7 år sedan

[…] Marängtårta […]

Nathalie
7 år sedan

Kan man förbereda och hälla på chokladen en dag innan och sen sätta ihop tårtan precis innan servering? ?

Vickan
7 år sedan

Hej!Vad har du använt för choklad?

Lotta
7 år sedan

valborg o midsommar nästa år????

Jennie
7 år sedan

Visst går tårtan att frysa?! ?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
7 år sedan

Nja, jag tror att den ska göras precis innan servering och ätas med en gång. Risken är att den blir sladdrig annars.

Ulla de Wahl
7 år sedan

Kanongod tårta! Gjorde den igår! Jag blandade i även lite hallonsylt med hallonen i grädden! Du har många bra andbändbara recept på din blogg som jag följer!

Jenny
7 år sedan

Vad kan man använda istället för jordgubbar, svårt såhär års ?

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
7 år sedan

Färska bär och Gul & grön kiwi 🙂 Eller banan? Mums

Hanna
7 år sedan

Hej! Jag gör ett skolarbete ang creative commons och undrar om du har upphovsrätt på dina bilder eller om det räcker att man nämner att det är du som har tagit dem och att de kommer från din blogg. Tacksam för svar!

Sara
6 år sedan

jag vet att det står 1/4 dl grädde men jag fick hälla på ganska mkt mer grädde för att chokladen skulle smälta riktigt. Det blev bara en klump med bitar av osmält choklad annars. Jag lät chokladen koka upp så felet var inte att den inte var tillräckligt varm. Hur blir din choklad? Är din choklad hård när du serverar den sen? Jag gjorde min choklad i förväg o bredde på och den var hård när man åt den, ska den va det?

Elisabet
5 år sedan

Hej! Ska ha student och göra 4 tårtor av denna. Borde man inte kunna göra choklademeten och ha på hälften av bottnarna dagen innan?

Cia
4 år sedan

Otroligt god tårta! Jag gjorde marängbottanarna själv med lite hackade hasselnötter i. Super!

1 år sedan

Perfekt!! Var på jakt efter någon typ av tårta som man snabbt kunde slänga ihop. Detta är guld!! 😄😄

1 år sedan

Ser fantastiskt gott ut! Provade samma recept idag, och blev toppen!

Nästa inlägg

Kycklinggryta med kantareller & worcestershiresås

50
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x