Påskfina chokladägg

 Dessa härliga chokladägg till efterrätt har jag spanat och velat provbaka i flera år. Så sött att servera dem i äggkoppar också. Och nu har äntligen jag också provat. Har ni inte hunnit med det än så gör det nu till påsk.
Det kommer lätt bli alla barnens favorit.

IMG_8073

IMG_8091

Till 4 goda påskägg:

4 kinderägg
1/2 dl grädde
50 gram smält vit choklad
1 dl kesella
4 tsk lemoncurd

Gör så här: 
Smält chokladen på svag värme. Antingen i micro över vattenbad, och låt svalna ytterligare. Dela kinderäggen längst mitten / på längden i skarven och ta ut leksakerna. Och bryt av lite av chokladen på toppen. Tryck sedan ihop ägget igen och placera ut i en äggkopp. Vispa grädden den ska bara bli lättvispad och rör försiktigt ner chokladen och kesellan. Spritsa eller klicka ut i chokladäggen och toppa med lemoncurd så att det ser ut som en äggula.

Klart att servera.

1

12 responses to “Påskfina chokladägg

  1. Erika Gammelskog skriver:

    Vilken kesella ska man använda? Vaniljkesella eller vanlig kesella?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vilken som, jag hade den vanliga.

  2. Anna skriver:

    Kan man göra moussen och fylla äggen i förväg eller skall det göras strax innan servering? Tänker om man kan göra det någon dag innan?

  3. Josefin Ogarp skriver:

    Men så gott! 🙂

  4. Emma skriver:

    Hur långt i förväg kan man fylla äggen med moussen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Dagen innan funkar utmärkt.

  5. Kristina skriver:

    Riktigt bra påskdessert ? Goda, fina och lätta att göra. Tack!!

  6. Kristina skriver:

    Istället för lemoncurd tog jag ett gult godisägg ?

  7. Madde skriver:

    Hej. Så härliga recept du har. Har testat göra massvis av dina recept och jag och min familj har blivit mer än nöjd varenda gång 🙂 super smarriga recept!:)

    Men nu till detta recept… ska man ha vanilj kesella eller utan smak naturell?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »