Bountykladdkaka

För att översätta recepten till finska, danska, norska eller engelska klicka på den gula knappen längre ner till höger på skärmen. 

Hoppas ni haft en fin tisdag så här långt. Här har dagen varit fullbokad och stressig fast ändå bra. Jag åt godaste middagen på länge idag innan jag kilade iväg på utvecklingssamtal ( recept kommer i morgon )  Och nu innan det är läxläsningen med barnen ville jag tipsa om en god efterrätt till helgen. Jag blev inspirerade av tidningen hembakat, jag gjorde min egna grund till kladdkakan.

Gillar ni kokos så kommer ni gilla denna! Missa inte att följa mig på instagram : @jennysmatblogg för fler uppdateringar

Bountykladdkaka

 

Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
 4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk

200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.

2

25 responses to “Bountykladdkaka

  1. Ninni skriver:

    Ska det verkligen bara vara 1 msk kokosflingor i toppingen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      ja till över chokladen 1 msk , men vill du ha mer så toppa med mer.

  2. Ninni skriver:

    Aha! Missade att det stod 200g längre upp 😉 tack!

  3. Lisa skriver:

    Å herregud! Denna måste jag göra! 😛

  4. Sara skriver:

    Inget salt i kladdkakan?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst kan man ha en nypa salt i 🙂

  5. William skriver:

    Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken å blanda i hop med kokos ? Mvh

  6. william skriver:

    Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken och blanda ihop med kokos ? Mvh

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska inte kokas 🙂

  7. Anna skriver:

    Ska den svalna i fyra timmar innan man lägger på kokos och chokladen? eller kan man lägga på den efter att kakan svalnat i ca 1 timme??

  8. Amela skriver:

    Bakat idag??

  9. Caroline skriver:

    Hej! Tack för jättebra recept, denna kladdkaka vart supergod!! 😀 En undran, går den att frysa in?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt 🙂
      Visst går den frysa.

      Trevlig kväll

  10. Sass skriver:

    God men faktiskt lite väl mäktig.
    Första gången i livet det var svårt att äta upp en efterrätt 🙂

  11. Linda Karlsson skriver:

    Jag undrar över hållbarheten för kondenserad mjölk, jag råkade köpa fel häromdagen och har nu en öppnad sådan hemma, så min fråga är hur länge den håller sig, den har varit i en tättslutande burk i ca en vecka. Blev så glad när jag hittade detta recept och kan använda den. 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är så mycket socker i mjölken så jag tror absolut att den funkar 🙂

  12. Maria skriver:

    Översättningen till finska av Google Translate är tyvärr inte så lyckad. Men kladdkakan verkar vara en favorit!

  13. Sandra skriver:

    Vilken mörk choklad använder du dig av? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lindts 🙂

  14. Jenny skriver:

    Undrar med, ska den svalna i 4 timmar innan man brer över kokosen och smälta chokladen??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det bästa är att låta den svalna innan man brer på toppingen 🙂
      Iallafall i tre timmar.Och servera den efter fyra

  15. Madeleine skriver:

    Hej, kan man göra kakan dagen innan man ska servera den? Ser jättegod ut förresten! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »