Hedvigsoppa

Godmorgon,

Grått väder ute idag, men jag ska trotsa tråkvädret och ge mig på en morgonprommis.
Tänkte tipsa om en god och värmande soppa idag. Halva sverige har ju sportlov denna veckan, och då är ju en värmande soppa/ gryta ett måste. Förresten, vinnaren till tävlingen om den fina eltandborsten finner ni HÄR

En klassiker från skoltiden: Hedvigsoppa

recept soppa

Det här behöver du till 4-5 personer:
smör
4 dl riven vitkål
2 rivna potatisar
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 rivna morötter
2 msk tomatpure
500 gram nötfärs
400 gram krossade tomater
10- 12 dl vatten
4 msk konc. oxfond
1/4 dels röd paprika
1/4 dels gul paprika
1 /4 del grön paprika
salt & svartpeppar

Serveras med en klick gräddfil & hyvlad parmesan

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med lite olivolja eller smör. Vänd ner alla rivna grönsaker / lök (förutom paprikan) i kastrullen och fräs tills det har fått en vacker färg. Pressa ner tomatpuren och rör runt. Vänd ner köttfärsen och fräs den klar. Tillsätt tomatkross, vatten & fond och låt sjuda upp. Vänd ner paprikan och  låt sjuda ett par minuter. Önskar du mer vätska så tillsätt det.
Smaka av med salt & peppar och servera.

2

7 responses to “Hedvigsoppa

  1. Lexie skriver:

    Snälla skriv lite om hur du går till väga när du bokar dina resor. Vilka sajter använder du? får du tips från andra? Vill verkligen få tips om Maldiverna 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det kommer ett inlägg om detta 🙂

  2. hihi skriver:

    Hej! Nu vet jag inte om du minns denna soppa som man fick i skolan, indonesisk kycklingsoppa.. Åh den var så god, tänkte om du hade nå sådant recept och dela med dig av

  3. Lina S skriver:

    Gottt, soppa gör jag alldeles för sällan. 🙂

  4. Annette skriver:

    Jag har nästan en hel purjolök i även det gröna på purjolöken & hoppar gul & grön paprika har bara röd , o inte ost el crèmen i , men det gäller att testa sig fram .

  5. M skriver:

    Något jag bör ta bort om man vill ha den så nyttig som möjlig? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »