Godaste pajen i portionsglas

Hej där,

Bananoffepaj med krämig kola & lättvispad grädde, det bjöd vi på igår till gästerna. Jag insåg att jag inte hade några bra formar här i stugan till att göra en vanlig paj, så jag gjorde dem istället i portionsglas istället. Detta är en efterrätt du slänger ihop på tio minuter, lätt som en plätt och nog den godaste pajen jag vet.

IMG_1399

Du behöver till 10 portioner: 
200 gram digestiv
100 gram smör (extra saltat)
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade dubbeldaim

Gör så här:
Smula kexen för hand eller i matberedare, smält smöret och rör ihop till en smulig deg.
Fördela ut i glasen, och fördela även ut den karamelliserade mjölken ( kolan) skiva banan och lägg över. Grädden ska vara lättvispad och läggas över bananerna. Strö över daimkrosset och servera.

Den går att förbereda flera timmar innan servering, förvaras i kylskåp.

IMG_1374 IMG_1380

1
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elle
8 år sedan

Hej Jenny. Skulle sååå gärna vilja veta hur kaminen målades och vilken färg som användes?? Är såå sugen på att börja fixa här hemma 🙂 Får så mycket inspiration av din blogg 😀 Ha en fin lördag…

jennysmatblogg
Reply to  Elle
8 år sedan

Hej Elle,
Vi hade målare till det, så jag vet inte riktigt vilken färg de använde sig av, tyvärr.
Trevlig helg till dig med.
Kram

Helena
8 år sedan

Det ser mumsigt ut 🙂 Har du nåt tips på vad man kan byta ut den karamelliserade mjölken mot om man är laktosintolerant? 🙂

Johanna
8 år sedan

Hur gör man om man vill göra den i en pajform? Kan man ha vanlig kolasås istället för karamelliserade mjölken?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
8 år sedan
Viktoria
8 år sedan

Så fint och smarrigt! Låter du den smuliga degen kallna i kylskåp först eller klarar sig bananskivor och grädden utan att smälta ändå?

jennysmatblogg
Reply to  Viktoria
8 år sedan

Degen bör ha svlanat, men det gör den på nolltid 🙂

Elin
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Vadå svalnat? Var står det att degen blir varm?!

jennysmatblogg
Reply to  Elin
8 år sedan

Om man rör ihop den med varmt smör? Den kan bli lite ljummen, men den svalar

Zandra
8 år sedan

Ska mjölken kokas?? Framgick inte riktigt i receptet.

jennysmatblogg
Reply to  Zandra
8 år sedan

Köp färdigkokad 🙂

Mia
8 år sedan

Tack för en mycket inspirerande blogg!
När jag gör detta har jag både banan och hallon. Tycker det blir supergott!!!

Darina
8 år sedan

Hej, det står karamelliserad mjölk och sen ( kola ) fattar inte hah mvh Darona

jennysmatblogg
Reply to  Darina
8 år sedan

Den karamelliserade mjölken = kolan 🙂

8 år sedan

[…]  Jenny hade nämligen gjort den i portionsglass och det lockade lite extra. […]

Eva
8 år sedan

Gjorde denna paj i lördags – den var fantastiskt god!! Den var fin att servera i glas, härligt när man ser alla lager. Jag bytte dock ut grädden mot gräddig vaniljglass och det var en höjdare!!

Jenny Lagesson Johnsson
8 år sedan

Hejsan..jag tänkte göra detta i portionsglas på lördag och undrar om bananerna inte blir väldigt missfärgade om man gör de färdiga innan gästerna kommer?…

jennysmatblogg
Reply to  Jenny Lagesson Johnsson
8 år sedan

Ta inte de mognaste bananerna bara, jag förberedde mina 3-4 timmar innan. De blev inte missfärgade,

Sophia
8 år sedan

Kör du vanligt typ bregottsmör eller margarin? Så spänd på att pröva!

Madelene
7 år sedan

Kan man förbereda kvällen innan det ska serveras el blir den förstörd då?

7 år sedan

[…] Godaste pajerna i portionsformar. Klicka här […]

Nästa inlägg

Lite gott & blandat

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x