Ferrero Rocher tårta med nutellafyllning

En underbar tårta med krämig fyllning av nutella och med Ferrero Rocher topping. Inspiration fann jag på den här engelska sidan.  En underbar tårta som faktiskt inte är alls svår att baka, men ser väldigt lyxig ut. För den late kan man även köpa färdiga choklad-tårtbottnar, finns blandannat på Ica.

IMG_0657 (1)
Du behöver 2 tårtbottnar, baka gärna ett par dagar innan och frys in.
Så blir den lättare att dela. Ungefär 3/4 går åt till själva fyllningen av tårtan, 1/4 räcker till spacklingen.

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
400 gram rumsvarmt smör
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl nutella
1 1/2 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao
2 dl vispad grädde

Mörktryffel till spritsad topping: 
60 gram mörk choklad
75 gram smör
1/2 dl strösocker
3/4 dl nutella

250 gram hackade hasselnötter

Dekorering: 25 st Ferrero Rocher

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då.  När det är dags att börja med tårtan så dela varje tårtbotten i 2  delar. Dvs 4 bottnar sammanlagt.

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet. Ställ denna kallt medan du gör den mörka tryffeln, mät upp smör & socker i en kastrull på svag värme, på svag värme tills allt socker smält. Ta bort från platta och bryt ner chokladen, rör tills allt smält och vänd sist ner nutellan. Låt svalna, har du bråttom går det bra i ett vattenbad. Blir det för hårt för att spritsa går det bra att värma upp igen.

Nu kan du börja bygga tårtan, varva varje lager med nutellafyllning som du strösslar hasselnötter över. Spara ungefär hälften av alla nötter som du sak dekorera tårtans kanter med. När alla lager är på plats så spacklar du hela tårtan med nutellafyllningen.  Jag använde mig av en slickepott / stekspade. När du är nöjd med spacklingen så kan du piffa till kanterna med de sista hackade nötterna. Jag kupade händerna med nötter i och gick runt tårtan så, lite pilligt men de fastnar lätt.

Till sist spritsa den mörka chokladfrostingen och dekorera med Ferrero Rocher godisar.

IMG_0647

3

44 responses to “Ferrero Rocher tårta med nutellafyllning

  1. helen skriver:

    Hej
    Tack för en jättefin och inspirerande blogg använder mig alltid av dina recept när det är dax för något nytt och det blir alltid bra.
    En fråga när ska Nutella ner i själva fyllningen?
    Tänkte också höra om denna tårta går att frysa ska nämligen överraska sambon med 35 årsfest och han älskar denna choklad?.
    Tack på förhand

  2. Filippa skriver:

    Hej!
    Jag undrar hur många personer tårtan är till? Blev väldigt sugen på baka denna nästa kalas ?
    Tack!

  3. Maria skriver:

    Hej..älskar din blogg och läser varje dag! Min pappa ska ej äta så mycket socker då han på äldre dar fått diabetes…har du tips på efterrätter som inte är så söta? Mvh Maria
    PS Du tar så fina foton!!

  4. Frida skriver:

    Hej! Tack för en underbar blogg.
    Jag undrar om smeten till bottnarna avser de fyra delarna?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej det är per tårtbotten

  5. Jungfrumamma skriver:

    Åh herregud vad gott! Älskar ju Nutella. Jag gjorde en tårta med Dumlefluff som också var riktigt god! Men detta ! 🙂 🙂

  6. Chokladälskare skriver:

    Hej,
    Jag har en fråga ang chokladtårtbotten, är det två tårtbottnar som man ska baka och sedan dela ena tårtbotten i två och sedan göra samma sak på den andra eller har jag missförståt allt :/
    Tack!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, varje tårtbotten ska delas på mitten så du har två runds tårtbottnar

      1. Chokladälskare skriver:

        Jaha, men blir inte tårtan för stor om jag ska baka två chokladtårtbottnar?
        Då tänker jag två satser på ”chokladtårtbotten” som det står i receptet.

  7. Annika skriver:

    Lät hur smarrig som helst min fråga är bara karamelliserad mjölk..färdig kokt ?? Vad är de

    1. jennysmatblogg skriver:

      Karamelliserad mjölk är sötad kondenserad mjölk, fast färdigkokt. Annars ska den koka i 3 timmar

  8. Emilia skriver:

    Hej! Jag undrar vad ditt blå/vita porslin heter som du visar ibland på bilderna? Väldigt fint! Samt så undrar jag vilka dina topp 3 dessert recept är? =)

  9. Claire skriver:

    Hej! Vad menas med ”Ungefär 3/4 går åt till själva fyllningen av tårtan”? 3/4 av vad? Och ingredienserna som står under chokladtårtbotten ska alltså dubblas? Tack! 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja menar att 1/4 del räcker till själva spacklingen av tårtan.

  10. Jessika skriver:

    Hej! Å herre gud vilken smarrig tårta!! Undrar om jag kan göra hälften utav receptet till en 18 cm form? =)

  11. Linda Hedback skriver:

    Hej, funkar det inte med färdiga tårtbottnar? Mvh Linda

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

      1. Delia skriver:

        Finns det färdiga chokladtårtbottnar? Har inte dett fet k matbutiken hos mig :/

        1. jennysmatblogg skriver:

          Ica har 🙂

  12. Hanna skriver:

    Hej jag är nov lite trög men när dom ska frysas ner tar du ur dom ur formarna? Och när man tinar upp dom delar du dom på mitten då? Dum fråga men blev lite osäker ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ingen dum fråga alls. Jag tar ut dem från formarna. Plastar dem fryser dem och delar dem när de tinat 🙂

  13. Elena skriver:

    Hej…tack för en underbar blogg! Kikar in varje dag 🙂 Jag skulle göra tårtbottnen idag men de bara sjönk ihop…varför?????? Buhuuuuu 🙁

    1. jennysmatblogg skriver:

      Svårt att svara på? Kan det vara så att du öppnade luckan lite för mycket under gräddning? Kanske inte rörde ihop alla torra ingredienser väl?
      Jag vet inte, ibland blir det bara tokigt.
      Lycka till nästa gång.

  14. Natali skriver:

    Hej Jenny. Tack för en fin och inspirerande blogg! Jag undrar också hur många pers tårtan är beräknad för.

  15. Delia skriver:

    Undrar också hur många personer tårtan är till. Funkar den till 12 personer? Undrar också om det är något speciellt man ska tänka på, jag är alltså HELT ny på tårtor o sådana här avancerade mästerverk 🙂 min bror älskar både nutella o ferrer rocher så hade gärna gjort tårtan till hans födelsedag i april!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tårtan var supermäktig & chokladig, så jag skulle tippa att den räcker till cirka 20 personer 🙂

  16. Emma skriver:

    Hej! Denna ser så god ut, ska baka den idag. Men hur ska man förvara den om den ska ätas imorgon?:). Tacksam för svar!:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      I kylskåpet 🙂

  17. Åsa skriver:

    Hej!
    När du skriver 2 dl vispad grädde – menar du då 2 dl färdigvispad grädde eller 2 dl ovispad grädde som vispas upp?

    Tack på förhand!

    1. jennysmatblogg skriver:

      2 dl som ska vispas 🙂

  18. Åsa skriver:

    TACK snälla! Jag ska göra tårtan nu – blir nog glada medarbetare imorgon!

  19. Isabella skriver:

    Underbar blogg …blir ofta ett besök på din underbara blogg blir så inspirerad och älskar och baka ! Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Kan man göra klart o fylla den tex lördag och , o sen dekorera söndagen , för att
    Sedan ätas på måndag ? tack ! Trevlig Helg !

    1. jennysmatblogg skriver:

      Dagen innan skulle jag rekommendera 😀

  20. Sofia skriver:

    Hej! Hur görs chokladtryffeln? Det står inte 🙂

  21. Johanna skriver:

    Hej Jenny!!
    Tack för din fantastiska blogg.
    Hur gör du chokladtryffeln till tårtan? Smälter du ihop snöret och chokladen
    ??
    Med vänlig hälsning,
    Johanna

  22. Veronica Magnusson skriver:

    Hej!

    Räcker en burk karamelliserad mjölkchoklad en burk Nutella?

    Vänlig hälsning
    Veronica

  23. Rebecca skriver:

    Hejsan Jenny, jag testade detta underbara recept men hade svårt med att dela tårtbottnarna? De gick väldigt lätt isönder?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Frös du bottnarna innan 🙂 Det är att rekommendera, för då smular de inte lika mycket.

      1. Rebecca skriver:

        Ja det gjorde jag. Har gjort tårtan två gånger nu men både gångerna har de gått isönder tyvärr :/ annars är den riktigt god!

  24. Linnea skriver:

    Hur långt kan man förbereda dagen innan? Kan man gör hela tårtan och låta den stå i ett dygn eller blir den trist då?

  25. Cornelia skriver:

    Funderar på att baka denna tårta nästa helg men det uppstod en fundering; när jag kollade på den länkade engelska sidan så ser det ut som där är ytterliggare ett lager av en typ halvljus botten. Alltså inte bara tårtbotten/Nutella fyllning/nötter/tårtbotten/Nutella fyllning/nötter. Och den är ju mkt högre.. Funderar på vad det är för lager. Blev lite förvirrad. Mvh Cornelia

  26. Catrine skriver:

    Tack för ett härligt recept! Förvånansvärt lätt att göra ändå med tanke på resultatet. Det uppskattas!! 🙂 Bjöd på denna idag och fick bara lovord. 14 vuxna och ändå blev en tredjedel kvar – mäktig! Fick skicka länken med receptet till flera stycken så det är gott betyg! 🙂 Bästa inspirationsbloggen – bara gottiga grejer när jag testat ngt!!

  27. Sofie skriver:

    Om man inte tål hasselnötter vad kan man ha i stället? Kokos?😯

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »