Vaniljhjärtan i långpanna

Tack för era tips om alla goda långpannekakor idag på instagram ( @jennysmatblogg )  Och något som lät gott & blev farligt GOTT, var just dessa vaniljhjärtan i långpanna. Receptet från Hemmets Veckotidning.

Eftersom fyllningen sjunker ned i kakan så blir den extra saftig. Prova denna vetja.

IMG_0416 (2)

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

IMG_0433 (1)

 

Jag klippte uta hjärtan och la över kakan innan jag pudrade över florsocker.
Pilligt jobb för den som orkar.

IMG_0401 (1)

35
Prenumerera
Notis om

120 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
8 år sedan

Sparar ner till dotterns kalas i juni ?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
8 år sedan

Ja gör det , det var den godaste långpannekakan jag bakat!
Rekommenderas varmt.

Madeleine
8 år sedan

Går det att frysa dessa?

Julia Todorovic
8 år sedan

Vispar du äggen poröst med sockret eller vispar du i äggen för hand med resten av fyllningen? Låter fantastiskt gott!

jennysmatblogg
Reply to  Julia Todorovic
8 år sedan

Bara rör ihop tills det är klumpfritt

Julia Todorovic
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack, detta blir fredagsfikat jag bjuder mina kollegor på min förskola på nästa vecka!

Michaela
8 år sedan

Vanlig kesella eller vanilj? 🙂 dessa skall bakas imorgon!!

jennysmatblogg
Reply to  Michaela
8 år sedan

Jag hade vanlig kesella.

Lilly
Reply to  Michaela
8 år sedan

Kesella går att byta ut med kvarg

fe
Reply to  Lilly
8 år sedan

Kesella ÄR kvarg.

Michelle
8 år sedan

Vad kan man använda för alternativ till kesella? Finns inte i Danmark tror jag?! 🙂

Elin
Reply to  Michelle
8 år sedan

Du vet att det finns Google, va?

Viktoria
Reply to  Michelle
8 år sedan

Michelle,
Det heter kvark i Danmark.

Lycka till!

Carina
Reply to  Michelle
4 år sedan

Jag bytte ut till philadelphia😁

8 år sedan

Hej! Måste provas! Går den att frysa?

jennysmatblogg
Reply to  Malin
8 år sedan

Absolut.

Sanne
8 år sedan

Kan man frysa dessa tror du? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sanne
8 år sedan

Absolut

Sandra
8 år sedan

Går det att göra utan matberedare?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
8 år sedan

Absolut 🙂
Nyp ihop till en deg. Men då rekommenderar jag att göra degen i två omgångar.
Dv.s hälften åt gången.

Jannica
8 år sedan

Åh, låter fantastiskt gott!

Kan man byta ut äggen mot något måntro? Vi kör ägg- och mjölkfritt till dottern och mjölkfria alternativ finns ju. Men ägg… Funkar det med ”no egg” tror du?

Catharina
Reply to  Jannica
8 år sedan

Jag funderar också på hur man gör den äggfri men tror inte på NoEgg i det här fallet. Kanske går det att köra vaniljsås typ Marsan (som ju är äggfri) och kanske blanda i lite Kesella?

Sarah
Reply to  Jannica
5 år sedan

Det fungerar att använda kikärtsspad istället för ägg! 3 msk kikärtsspad = 1 ägg 🙂

Viktoria
8 år sedan

Jag har gjort denna ett par ggr o man kan med fördel minska på smöret till 450 gr. Men kakan är wunderbar!

8 år sedan

Ska helt klart testas! Har aldrig gjort vaniljhjärtan själv, men barnen älskar det! 🙂

Therese
8 år sedan

500 Gram?! Jisses! :O Trodde du skrivit fel och menade 50g, men ser i kommentaren över att det ska vara så mkt… 🙂

Joanna
8 år sedan

Hej!
Min mamma fyller 50 snart och hon önskar drömrulle/drömtårta som man gör som bakelser. Hon vill dekorera dem, men vill samtidigt att det inte ska bli för sött.
Vad tror du om att ha lingon till? Borde man kandera dem?

Tacksam för svar!

annica
8 år sedan

varför blir min fyllning helt rinnande ? 🙁

jennysmatblogg
Reply to  annica
8 år sedan

Den ska rinna, den stelnar efter att den har gräddats.
Låt den svalna innan du skär upp kakan

8 år sedan

[…] har jag bakat vaniljrutor som jag tar med till jobbet i morgon och gör alla […]

Ronja
8 år sedan

Jättegod! Men min smördeg blev väldigt lös, fick lägga till mer mjöl. Ändå inte krispig på toppen..

Naémi
8 år sedan

Det var en god kaka, men lite väl söt till och med för mig 🙂 Det hade varit gudomligt att smaksätta krämen med citron för att bryta av mot det söta. Eller servera kakan med t ex grädde med lemon curd.

Kerstin Berggren
8 år sedan

Kan man byta ut créme fraoche? Avskyr all smak av det jag kallar subkultur… ?☺️ Dvs fil, créme fraiche, naturell yoghurt, gräddfil etc. Men det är SMAKEN jag inte klarar-sur mjölk… Smakar det surt?

Magdalena
8 år sedan

Jättegod och lätt att göra ?

Sanna
8 år sedan

HJÄLP!
Har den i ugnen och efter 30 min så är den fortfarande lite ”dallrig”….ska den vara i ugnen lite längre eller blir den fast när den kallnat? ?

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
8 år sedan

låt den vara några minuter till, sen stannar den även till sig lite utanför ugnen.

Sanna
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tusen tack för snabbt svar! ???

Monica Hjelte Eklund
8 år sedan

Farligt god kaka. Fick MVG av familjen.

Anton
8 år sedan

Alldeles för söt för min smak, både fyllningen men framförallt degen! Men eftersom jag gillar idén med att göra den enkelt i långpanna så tackar jag för tipset och ska testa att göra med vanlig traditionell vaniljhjärtedeg som innehåller ca hälften så mycket socker! Men det är bra att det finns alternativ för alla smaklökar.

Maria Nordin
8 år sedan

Den var jätte god, tror du man kan använda 10% kvarg i stället för kesella

Anna-Klara
Reply to  Maria Nordin
8 år sedan

Jag använde kvarg istället för kesella eftersom jag bakar allt laktosfritt och hade ingen laktosfri kesella. Det fungerade finfint!

Camilla
8 år sedan

Tack för receptet på en fantastiskt god kaka! Bjöd den på jobb och alla ville ha receptet… gott betyg!

Charlotte
8 år sedan

Låter spännande! Är dock undrande inför så mycket vaniljsocker i kakdegen. Ska det verkligen vara matskedar?

jennysmatblogg
Reply to  Charlotte
8 år sedan

Jo det ska det 🙂 Det är en vaniljkaka.
Lycka till

Isabelle
8 år sedan

Hej! Finns det något alternativ till kesellan? Bor ju på landet och det närmsta kesella jag kommer är gräddfil?.. När matbutiken är långt bort.. Går det tror du?
Kakan ser ju supersmarrig ut! Tack för en underbar sida!!

Reply to  Isabelle
4 år sedan

Man kan låta gräddfil dra genom kaffefilter några timmar. Då blir den kvarg/kesella. Vätskan (vassle) blir perfekt som vätska till brödbak.

Karin undhagen
8 år sedan

Min kollega Anna-Karin bjöd på denna goa kaka! Jag lovar att så tyst runt personalfikat har vi nog aldrig haft det! Underbar!

Alexandra Peterson
8 år sedan

Galet goda ?

Jenny
8 år sedan

Jag gjorde denna långpannekakan för ca 1 vecka sen. Verkade väldigt enkel och smidig att göra men när jag skulle lägga på smulorna så sjönk dom ner i smeten och typ försvann. Vad kan ha gått fel?

Lisa
8 år sedan

Perfekt!!
Tänker att jag kan ta ut hjärtan av pepparkaksformar. Och florsocker över.

Ann S
8 år sedan

Går det och göra mördegen utan matberedare. Har nämligen igen.

jennysmatblogg
Reply to  Ann S
8 år sedan

Absolut 🙂

Lena
8 år sedan

Hej, vad kan jag använda istället för kesella/kvarg ? Bor inte i Sverige , men vill gärna prova på detta receptet . Vaniljhjärtan är en av mina favorit kakor. Tacksam för svar.

Inger Nilsson
8 år sedan

Himmelskt goda?

Fardoos
8 år sedan

godaste jag åt

Fardoos
Reply to  Fardoos
8 år sedan

Hej ! vilken sort av kesella ? Cream f ? hur många fet procent ?

8 år sedan

[…] baka, kika lite på handarbete och tjöta. Testade ett nytt recept från Jennys matblogg med Vaniljhjärtan i långpanna som blev riktigt smaskigt. Ligger ett gäng i frysen nu. Kan verkligen tipsa om att ni testar […]

Anette
8 år sedan

Ska den gräddas mitt i ugnen?

jennysmatblogg
Reply to  Anette
8 år sedan

Ja 🙂

Veronica
8 år sedan

Tänkte göra denna till påsk, kan man göra mördegen dan innan jag ska grädda den?

8 år sedan

[…] lika gott som den såg ut. Hon kallar dom vaniljhjärtan i långpanna, och du hittar receptet HÄR! Och jag kan lova att den smakade himmelskt, om man gillar sött […]

Malin
7 år sedan

Om jag vill göra den glutenfri vad använder jag i stället?

Emma
7 år sedan

Funkar det med kesella vanilj eller blir det ”för mycket ” vanilj tror du?

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

Funkar säkert bra 🙂

7 år sedan

[…] gjorde jag en chokladtårta med hallon och grädde. Minstingarna tänkte jag skulle tycka om vaniljhjärtan som gjordes i en långpanna, från jennys matblogg. Smidigt när man är många. Nu blev ju mina […]

Elin
7 år sedan

Hej, jag undrar vad du har smörjt plåten med innan mördegen trycks ut i den. Enbart smör? Eller ska man även ha ströbröd över?

jennysmatblogg
Reply to  Elin
7 år sedan

Jag smorde bara med smör.

Lena
Reply to  jennysmatblogg
3 år sedan

Varför blev min svart undertill med bara smör i formen? Tänktecsen att jag borde ha bröst den med mjöl men såg nu att du bara här smör. Blev jättebesviken på en annars så god kaka.

Elin
7 år sedan

Håller dom sig färska till på torsdag och jag bakar dom idag tisdag? 🙂
Utan att frysa dom tänkte jag.

Zandra
7 år sedan

Jag har bakat dom idag (Torsdag) och ska ha dom på lördag, hur förvarar jag dom bäst för att dom ska hålla sig fräscha? I kyl? I rumstemperatur i förfluten burk?

jennysmatblogg
Reply to  Zandra
7 år sedan

Jag frös in de som inte gick åt. Annars skulle jag rekommendera kylen.

Camilla
7 år sedan

Jag har gjort denna kaka vid några tillfällen, fantastiskt uppskattad av alla! Jag har även testat att lägga på frysta hallon eller frysta blåbär innan man smular degen på toppen… Blir jättebra vilket som! 🙂

7 år sedan

[…] Apropå Jenny, jag bakade en kaka till Tonys kalas som jag hämtat inspirationen ifrån  hennes Vaniljhjärtan. Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och […]

Helena
7 år sedan

Det är nog den godaste långpannekaka som jag gjort å den kommer att göras ofta, tack för ett makalöst recept?

Thea
7 år sedan

Bakade denna för några veckor sedan, riktigt god! Maffig så den räcker ju till många. Tack för receptet! Vore kul om du gjorde en typ ”topp-tio” på dina favorit recept, sötsaker tänker jag på då 🙂

Nenne
7 år sedan

Gjorde denna igår. Enkel och jättegod! Det är blir en favorit på kommande kalas. Man får mycket fika av det här!!!
Tack för fin blogg!

Och ang raderna häromdagen om att börja på gym – jag har testat flera i stan men har fastnat för Actic. Testa du med! =)

Emma
7 år sedan

Denna ska jag testa att baka idag. Ska servera den på fredag. Vad förvarar jag den bäst? I kylen eller frysen?

Nästa inlägg

Lite nya växter

120
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x