Vaniljhjärtan i långpanna

Tack för era tips om alla goda långpannekakor idag på instagram ( @jennysmatblogg )  Och något som lät gott & blev farligt GOTT, var just dessa vaniljhjärtan i långpanna. Receptet från Hemmets Veckotidning.

Eftersom fyllningen sjunker ned i kakan så blir den extra saftig. Prova denna vetja.

IMG_0416 (2)

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

IMG_0433 (1)

 

Jag klippte uta hjärtan och la över kakan innan jag pudrade över florsocker.
Pilligt jobb för den som orkar.

IMG_0401 (1)

1

76 responses to “Vaniljhjärtan i långpanna

  1. Linda skriver:

    Sparar ner till dotterns kalas i juni ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja gör det , det var den godaste långpannekakan jag bakat!
      Rekommenderas varmt.

  2. Madeleine skriver:

    Går det att frysa dessa?

  3. Julia Todorovic skriver:

    Vispar du äggen poröst med sockret eller vispar du i äggen för hand med resten av fyllningen? Låter fantastiskt gott!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Bara rör ihop tills det är klumpfritt

      1. Julia Todorovic skriver:

        Tack, detta blir fredagsfikat jag bjuder mina kollegor på min förskola på nästa vecka!

  4. Michaela skriver:

    Vanlig kesella eller vanilj? 🙂 dessa skall bakas imorgon!!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade vanlig kesella.

    2. Lilly skriver:

      Kesella går att byta ut med kvarg

      1. fe skriver:

        Kesella ÄR kvarg.

  5. Michelle skriver:

    Vad kan man använda för alternativ till kesella? Finns inte i Danmark tror jag?! 🙂

    1. Elin skriver:

      Du vet att det finns Google, va?

    2. Viktoria skriver:

      Michelle,
      Det heter kvark i Danmark.

      Lycka till!

  6. Malin skriver:

    Hej! Måste provas! Går den att frysa?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut.

  7. Sanne skriver:

    Kan man frysa dessa tror du? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut

  8. Sandra skriver:

    Går det att göra utan matberedare?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂
      Nyp ihop till en deg. Men då rekommenderar jag att göra degen i två omgångar.
      Dv.s hälften åt gången.

  9. Jannica skriver:

    Åh, låter fantastiskt gott!

    Kan man byta ut äggen mot något måntro? Vi kör ägg- och mjölkfritt till dottern och mjölkfria alternativ finns ju. Men ägg… Funkar det med ”no egg” tror du?

    1. Catharina skriver:

      Jag funderar också på hur man gör den äggfri men tror inte på NoEgg i det här fallet. Kanske går det att köra vaniljsås typ Marsan (som ju är äggfri) och kanske blanda i lite Kesella?

  10. Viktoria skriver:

    Jag har gjort denna ett par ggr o man kan med fördel minska på smöret till 450 gr. Men kakan är wunderbar!

  11. Lisa skriver:

    Ska helt klart testas! Har aldrig gjort vaniljhjärtan själv, men barnen älskar det! 🙂

  12. Therese skriver:

    500 Gram?! Jisses! :O Trodde du skrivit fel och menade 50g, men ser i kommentaren över att det ska vara så mkt… 🙂

  13. Joanna skriver:

    Hej!
    Min mamma fyller 50 snart och hon önskar drömrulle/drömtårta som man gör som bakelser. Hon vill dekorera dem, men vill samtidigt att det inte ska bli för sött.
    Vad tror du om att ha lingon till? Borde man kandera dem?

    Tacksam för svar!

  14. annica skriver:

    varför blir min fyllning helt rinnande ? 🙁

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska rinna, den stelnar efter att den har gräddats.
      Låt den svalna innan du skär upp kakan

  15. Ronja skriver:

    Jättegod! Men min smördeg blev väldigt lös, fick lägga till mer mjöl. Ändå inte krispig på toppen..

  16. Naémi skriver:

    Det var en god kaka, men lite väl söt till och med för mig 🙂 Det hade varit gudomligt att smaksätta krämen med citron för att bryta av mot det söta. Eller servera kakan med t ex grädde med lemon curd.

  17. Kerstin Berggren skriver:

    Kan man byta ut créme fraoche? Avskyr all smak av det jag kallar subkultur… ?☺️ Dvs fil, créme fraiche, naturell yoghurt, gräddfil etc. Men det är SMAKEN jag inte klarar-sur mjölk… Smakar det surt?

  18. Magdalena skriver:

    Jättegod och lätt att göra ?

  19. Sanna skriver:

    HJÄLP!
    Har den i ugnen och efter 30 min så är den fortfarande lite ”dallrig”….ska den vara i ugnen lite längre eller blir den fast när den kallnat? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      låt den vara några minuter till, sen stannar den även till sig lite utanför ugnen.

      1. Sanna skriver:

        Tusen tack för snabbt svar! ???

  20. Monica Hjelte Eklund skriver:

    Farligt god kaka. Fick MVG av familjen.

  21. Anton skriver:

    Alldeles för söt för min smak, både fyllningen men framförallt degen! Men eftersom jag gillar idén med att göra den enkelt i långpanna så tackar jag för tipset och ska testa att göra med vanlig traditionell vaniljhjärtedeg som innehåller ca hälften så mycket socker! Men det är bra att det finns alternativ för alla smaklökar.

  22. Maria Nordin skriver:

    Den var jätte god, tror du man kan använda 10% kvarg i stället för kesella

    1. Anna-Klara skriver:

      Jag använde kvarg istället för kesella eftersom jag bakar allt laktosfritt och hade ingen laktosfri kesella. Det fungerade finfint!

  23. Camilla skriver:

    Tack för receptet på en fantastiskt god kaka! Bjöd den på jobb och alla ville ha receptet… gott betyg!

  24. Charlotte skriver:

    Låter spännande! Är dock undrande inför så mycket vaniljsocker i kakdegen. Ska det verkligen vara matskedar?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jo det ska det 🙂 Det är en vaniljkaka.
      Lycka till

  25. Isabelle skriver:

    Hej! Finns det något alternativ till kesellan? Bor ju på landet och det närmsta kesella jag kommer är gräddfil?.. När matbutiken är långt bort.. Går det tror du?
    Kakan ser ju supersmarrig ut! Tack för en underbar sida!!

  26. Karin undhagen skriver:

    Min kollega Anna-Karin bjöd på denna goa kaka! Jag lovar att så tyst runt personalfikat har vi nog aldrig haft det! Underbar!

  27. Alexandra Peterson skriver:

    Galet goda ?

  28. Jenny skriver:

    Jag gjorde denna långpannekakan för ca 1 vecka sen. Verkade väldigt enkel och smidig att göra men när jag skulle lägga på smulorna så sjönk dom ner i smeten och typ försvann. Vad kan ha gått fel?

  29. Lisa skriver:

    Perfekt!!
    Tänker att jag kan ta ut hjärtan av pepparkaksformar. Och florsocker över.

  30. Ann S skriver:

    Går det och göra mördegen utan matberedare. Har nämligen igen.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  31. Lena skriver:

    Hej, vad kan jag använda istället för kesella/kvarg ? Bor inte i Sverige , men vill gärna prova på detta receptet . Vaniljhjärtan är en av mina favorit kakor. Tacksam för svar.

  32. Inger Nilsson skriver:

    Himmelskt goda?

  33. Fardoos skriver:

    godaste jag åt

    1. Fardoos skriver:

      Hej ! vilken sort av kesella ? Cream f ? hur många fet procent ?

  34. Anette skriver:

    Ska den gräddas mitt i ugnen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja 🙂

  35. Veronica skriver:

    Tänkte göra denna till påsk, kan man göra mördegen dan innan jag ska grädda den?

  36. Malin skriver:

    Om jag vill göra den glutenfri vad använder jag i stället?

  37. Emma skriver:

    Funkar det med kesella vanilj eller blir det ”för mycket ” vanilj tror du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Funkar säkert bra 🙂

  38. Elin skriver:

    Hej, jag undrar vad du har smörjt plåten med innan mördegen trycks ut i den. Enbart smör? Eller ska man även ha ströbröd över?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag smorde bara med smör.

  39. Elin skriver:

    Håller dom sig färska till på torsdag och jag bakar dom idag tisdag? 🙂
    Utan att frysa dom tänkte jag.

  40. Zandra skriver:

    Jag har bakat dom idag (Torsdag) och ska ha dom på lördag, hur förvarar jag dom bäst för att dom ska hålla sig fräscha? I kyl? I rumstemperatur i förfluten burk?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag frös in de som inte gick åt. Annars skulle jag rekommendera kylen.

  41. Camilla skriver:

    Jag har gjort denna kaka vid några tillfällen, fantastiskt uppskattad av alla! Jag har även testat att lägga på frysta hallon eller frysta blåbär innan man smular degen på toppen… Blir jättebra vilket som! 🙂

  42. Helena skriver:

    Det är nog den godaste långpannekaka som jag gjort å den kommer att göras ofta, tack för ett makalöst recept?

  43. Thea skriver:

    Bakade denna för några veckor sedan, riktigt god! Maffig så den räcker ju till många. Tack för receptet! Vore kul om du gjorde en typ ”topp-tio” på dina favorit recept, sötsaker tänker jag på då 🙂

  44. Nenne skriver:

    Gjorde denna igår. Enkel och jättegod! Det är blir en favorit på kommande kalas. Man får mycket fika av det här!!!
    Tack för fin blogg!

    Och ang raderna häromdagen om att börja på gym – jag har testat flera i stan men har fastnat för Actic. Testa du med! =)

  45. Emma skriver:

    Denna ska jag testa att baka idag. Ska servera den på fredag. Vad förvarar jag den bäst? I kylen eller frysen?

  46. Annica skriver:

    Jättegod kaka:)

  47. Märta skriver:

    En favorit. Mamma gör ofta den. Hon gjorde den till mitt bröllop och stansade ut kakan med hjärtformar. Blev så fina.
    Sen brukar hon också riva mördegen över kakan. Det ser nästan ut som mandelmassa, blir väldigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »