Mintkakor

Mintkakor var en av mina favoriter när jag var liten. Dessa fungerar även fint att frysa (och nästan godare att äta iskalla)
Mums. Recept lånade jag från tidningen hembakat, ändrade dock om lite grann.

IMG_1280IMG_1252

Cirka 25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker ( cirka )

Garnering : Mörk choklad

Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt ( alltså lite tunnare)
Tryck ut runda kakor med en pepparkaksform eller mindre glas, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
doppa dem i chokladen, låt överskottet rinna av, och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt kakorna stelna i kylskåp innan du packar ner dem i en burk / kakburk.
Förvaras i kyl, och fungerar bra att frysa ner.

3

8 responses to “Mintkakor

  1. Linda skriver:

    Hej. Hur gör du för att få chokladen att hålla sig smält och glansig så länge att du hinner doppa alla kakorna? Jag har försökt många gånger med olika godis som ska doppas och jag tycker chokladen bara hinner stelna och bli grynig innan jag hinner klart

  2. Felicia skriver:

    Dessa blev super goda! och var så himla smidiga att göra.
    Som form använde jag mig av locket till ett limstift. Så det blev små praliner – som en enkrona. De smakade precis som liknande praliner på NK. (enda skillnaden är att de tar 10kr styck för dessa) 🙂

  3. Åsa Svensson skriver:

    Dessa är några av mina absoluta favoriter till jul!! Älskade mintkakorna som fanns att köpa när jag var liten, inslagna i silvrigt och blått foliepapper. Jag har inga pepparkaksformar, så jag använder ett litet snapsglas för att ta ut kakorna… då blir de använda också… = )

  4. Hanna skriver:

    Hej!
    Låter supergott! Undrar bara hur hårt skum ska äggvitan vispas till?

    Tack för bra recept och mycket inspiration

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag vispade den så att det gick att vända bunke upp och ner, medan äggvitan stannade kvar 🙂

  5. Julia skriver:

    Hej! Undrar om det går bra med pepparmyntsolja istället för arom? Och hur mycket i så fall? 🙂

  6. Mia skriver:

    Dessa var supergoda. Jag är dock lite bekväm så jag rullade kulor som jag tryckte till med pekfingret istället för att kavla.

Lämna ett svar till Hanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »