Inför kladdkakans dag

Hej,

Igår var det stockholm med jobb, intervju, fotograferingar och möten. Blev försenad på förmiddagen då flyget inte kunde lyfta pågrund av alla dimma, men jag hann med det jag planerat och lite till. Och jag landade hemma i småstan igen framåt elva på kvällen, en givande & rolig dag i huvudstaden. Nu vill jag berätta mer om mitt roliga samarbete jag har tillsammans med Ica denna veckan. Jag har bakat tre riktigt smarriga kladdkakor som jag bjuder på deras sajt ica.se. Och sedan gästar jag deras instagtamkonto hela veckan med kladdkaksinspiration, följ mig gärna där också ♡
@icasverige

En kladdkaka med kolakräm & salta jordnötter och extra mycket choklad.
IMG_8945

En bit kladdkaka som är helt ljuvligt krämig

IMG_9006

After Eight kladdkaka med tryffeltopping

IMG_8920

Är det något som faller er i smaken, då hittar du alla recept på Icas hemsida
HÄR

* * * * * * * *  I samarbete med ICA * * * * * * * * *

2

8 responses to “Inför kladdkakans dag

  1. Anja skriver:

    Du har inga idéer hur man skulle kunna baka en triple chocolate kladdkaka? Dvs en med mörkchoklad en med mjölkchoklad och en med vit.. fast på något sätt ovanpå varandra så att det blir randigt. ☺

    1. Viktoria skriver:

      Anja,
      Det låter jättegott m triple chocolate cake! Det är bara att göra en grundsmet utan kakao, kanske lite mer än enkel sats. Dela smeten i tre och smaksätt två av dem m kakao och riven ljus resp mörk choklad. Den tredje tillsätterdu lite extra vetemjöl, riven vit choklad och ev vaniljsocker eller lime/citron. (Vill du hellre smälta chokladen i det smälta smöret blir det lite krångligare då du inte kan utgå fr samma grundsmet.)
      Sedan är det bara att hälla smeterna i formen i den ordningen du önskar. Lycka till!

      1. Anja skriver:

        Behöver de inte gräddas separat för att inte smeten ska blanda sig med de olika ”färgerna” eller tänkte du att man skulle frysa den? Tack för ditt svar ☺

        1. Viktoria skriver:

          Anja,
          Nä, det funkar att bara hälla i formen då smeterna är så trögflytande. Lycka till!

          1. Anja skriver:

            Tusen tack, vet du något bra grundrecept eller funkar det med vilket som helst? Tycker olika recept för kladdkaka får olika konsistens men det kanske blir tjockare om man river i choklad

          2. Viktoria skriver:

            Anja,
            Jenny har jättebra grundrecept. Jag brukar ha lite mindre socker dock:

            3 ägg
            3 dl socker
            2,25 dl vetemjöl
            0,6 dl kakao
            Knappt 1/2 tsk salt
            150 g smör, smält

            Rör försiktigt ägg och socker. Tillsätt mjöl, salt och (ev) kakao. Rör ihop. Tillsätt slutligen det smälta smöret. Blanda försiktigt, så lite som möjligt.
            Till den vita smeten, exkludera kakao och tillsätt istället 0,5 dl extra vetemjöl och ev lite ciitron saft/skal. Lycka till!

  2. Frida skriver:

    Du anar inte hur pepp jag blev på kladdkakans dag nu alltså… mums!

  3. Birgitta skriver:

    Tänkte göra en kladdkaka imorgon på min födelsedag och kladdkakans dag. Men vet inte vem jag ska välja. Vem är din favorit?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »