Kladdkaka med chokladtopping & ännu mera choklad

Godkväll,

Hoppas att ni har haft en fin helg och ett härligt höstlov ( ni som haft det ). Jag har inte hunnit kika förbi bloggen så mycket som jag velat denna veckan, utan jag har istället försökt att ha lite ledigt. Vi har mest tagit det lugnt & varit i stugan och fixat. Men även varit på simhallen, besökt Skälby och klappat djuren, träffat vänner, ätit halloweenmiddag och nu avslutade vi höstlovet med en bio. Lassemajas detektivbyrå, och den fick högsta betyg av barnen! Denna veckan kommer jag tipsa om mina goooodaste kladdakor här på bloggen. Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag på lördag.

En dag som måste firas med en god kladdkakebit, eller två.

IMG_0623

 

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
3 Mars / delade i bitar

Topping: 
400 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Mars till dekorering – jag hade 4 marsbitar

IMG_0619

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  IMG_0453

Börja med att breda på ut av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten , dela marsen i mindre bitar och tryck ner. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan med, så att de fastnar i chokladroppingen.

Servera med lite lättvispad grädde.

 

5
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kerstin
8 år sedan

Hej!
Är galen i kladdkakor och älskar dina recept! Kan du inte lägga ut (eller länka) till ditt basrecept? Det du använder som grund.
Mvh Kerstin

Marte
8 år sedan

Denna skall jag göra till svärmors fest i helgen! Hur lång tid innan kan den göras? Måste den göras samma dag?

8 år sedan

Det där såg supergott ut! En fröjd för ögat och säkerligen magen 😀

8 år sedan

mumms

8 år sedan

Åhh herregud vad gott det ser ut! Måste testa att göras snart!

8 år sedan

Hm – vad kan man göra av resten av burken m mjölk? Hur länge är den ok öppnad?

Fanny
8 år sedan

Kan man frysa in dina kladdkakor? Denna och snickerskladdkakan tänker jag på, för jag är tokig i dom 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Fanny
8 år sedan

Absolut 🙂

8 år sedan

Sååå underbart gott det ser ut!
Då jag är en riktig chokladälskare måste denna testas 🙂

8 år sedan

[…] vi ju baka en kladdkaka. Och inte vilken som helst, vi tänkte testa en variant av den här. Och hur det går kommer säkert upp i Malins bakblogg! Har ni inte kollat på den, så gör det, […]

8 år sedan

[…] version kaloribomb deluxe, till perjantaipulla på jobbet idag. Hittade receptet på www.jennysmatblogg.nu. Kombinationen smör, socker, grädde, kakao, karamelliserad mjölk, choklad och Marspatukkan kan […]

Kristina & Anette
8 år sedan

Ett hjärtligt tack! Ett jättebra recept! När vi serverade tårtan på gudstjänsten i söndags, tyckte alla att det var en succé. Till och med Karin, prästens dotter, som vanligtvis inte är så förtjust i choklad älskade den.
Med vänliga hälsningar

8 år sedan

Gott gott! Det ser alltid så fantastiskt ut det du gör

8 år sedan

[…] presenter dessutom. Det spelades spel och snackades. Vi käkade min favvo-kycklinggryta och åt den här kladdkakan till efterrätt. Behöver jag ens säga att den var en […]

Ingrid Sandberg
7 år sedan

Varför kan jag inte kopiera dina recept när det ligger relaterade recept under huvudreceptet

Amanda
5 år sedan

Hej! Kan man frysa ner denna med toppingen på? 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x