Gelehallonpannacotta

Hej igen,

Jag passade även på att prova en pannacotta på gelehallon igår. Och fick tipset från en gullig läsare på Facebook. Och denna är precis som ahlgrenspannacottan ljuvligt söt. Så en liten portion räcker gott och väl till oss vuxna, medan barnen ville ha två.

IMG_6442

Det här behöver du till 10 – 12 portioner
3 dl vispgrädde
25 gelehallon

Gör så här: 
Värm upp grädden i en kastrull och vänd ner gelé hallonen under omrörning. När alla hallon smält så häller du upp pannacottasmeten i små portionsglas. Och ställer kallt i minst 4 timmar.

Denna pannacotta behöver inga gelatinblad, det finns tillräckligt med gelatin i godiset.

2

10 responses to “Gelehallonpannacotta

  1. Annika skriver:

    Vilken härlig rosa färg det blev på pannacottan. Tror minsann det får bli denna till barnen och den på mariannegodiset till de vuxna här imorgon, ikväll är vi bortbjudna på kalas så då blir här inte många knop gjorda i matväg hemma. Skönt 😉
    Önskar dig en härlig helg!

  2. Anonym skriver:

    Var hat du köpt de söta små glasen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      På ÖoB 🙂

  3. Malin skriver:

    Hej. Kanske dum fråga men tror du man kan ha i karamellfärg om man vill ha en annan färg? ?

  4. Melisa skriver:

    Hejsan vill testa o göra dessa till en baby shower som vi ska ha på lördag. Hur långt innan kan jag göra dem? Tack på förhand älskar din blogg ❤️

    1. jennysmatblogg skriver:

      Dagen innan är inga problem 🙂

  5. Johanna Strömkvist skriver:

    Hej Jenny!
    Hur stora är glasen du har på bilden? Ser ut som snapsglas men är det det?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det år små snapsglas i plast, köpta på ÖoB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »