Fläskfilegryta

 

Hej där, 
Vädret är inte på topp idag så jag städar, rensar, skrubbar och sorterar så det står det härliga till. Så har hela min förmiddag sett ut, och jag tänkte fortsätta en stund till. Men tar först en liten paus från garagestädningen och kikar förbi bloggen istället.

Tips på en god fläskfilerätt kommer här:

IMG_4557

Det här behöver du till 5-6 personer:
smör
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med ungsbakad potatis & morötter
eller kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och under tiden skär du köttet i medaljonger. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, vatten soyan och fonden och låt sjuda upp. Önskar du tjockare sås kan du redan av den med maizena eller mjölredning, Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.

Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget i grytan och låt sjuda upp till önskad konsistens.

IMG_4565 (1)

Hoppas ni gillar!

2
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Micha
8 år sedan

Fungerar som e lika bra med fläskytterfile? Hittade bara dansk fläskfile i affären hemma och vill bara ha svenskt.. ?

Lena
8 år sedan

Hej
Tycker att det är synd att du har flyttat bloggen. Det är för mycket reklam och inte alls som innan tycker jag. Tyvärr!!

jennysmatblogg
Reply to  Lena
8 år sedan

Så synd att du känner så, men det är inte mer reklam här än på den gamla bloggen.

Camilla
8 år sedan

Det framgår inte när man ska använda maizenan? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
8 år sedan

På slutet, om man önskar tjockare sås 🙂

Vickan
8 år sedan

Tack för all inspiration du ger. Tycker du har den bästa matbloggen. Har testat flera av dina recept och de är både lätta att laga (vilket är ett stort plus eftersom jag inte är så förtjust i matlagning), goda och framför allt så går de hem hos barnen 🙂 Och bakverken/desserterna…så mycket att prova och välja mellan 🙂

Roberth Magnusson
8 år sedan

Tack Jenny för alla smarriga recept!
Följer dina recept med stor aptit.

jennysmatblogg
Reply to  Roberth Magnusson
8 år sedan

Vad roligt att höra 🙂

Sanne
7 år sedan

Testade denna grytan idag och den var väldigt uppskattad av både sambo och sonen. Tack för en fantastisk blogg med lätta recept och väldigt goda.

Nästa inlägg

Knäckig blåbärspaj

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x