Blomkålssoppa med avokadowrap

Godmorgon raringar.
Ny vecka och nya mål, och ja jag tillhör dem som verkligen gillar måndagar. Det kanske beror på att jag gillar mitt jobb så mycket.Och måndag idag då kör vi en köttfri dag, är ni med på det?

Då vill jag tipsa om denna soppa och avokadowrapen jag provade förra veckan, från Linas matkasse. Jag ändrade lite då jag ville ha en lite krämigare soppa.

IMG_4354 (1)

Det här behöver du till 4 portioner:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bakpotatis
250 gram jordärtskockor
1 huvud med blomkål
olivolja
1 liter vatten
2 tärningar med grönsaksbuljong
2 1/2 dl creme fraiche ( för vegansk välj 2 1/2 dl havregrädde)
salt & peppar

Wrap:en
Mjuka små tortillabröd
1 tärnad avokado
1 finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med sköljda avrunna gröna linser
1msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
ärtskott
Bra att ha : tandpetare

Gör så här: 
Sätt ugnen på 250 grader.
Finhacka lök & vitlök. Skala och skiva grönsakerna tunt som ska i soppan. Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stor kastrull med olivolja, tillsätt lök, vitlök, jordärtskocka och hälften av blomkålen. Fräs i några minuter.Tillsätt vatten, och buljongtärningarna och låt sjuda upp i 15- 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Under tiden lägger du resten av blomkålsbuketterna på en ugnsfast form och ringla över olivolja salta & peppra. Ställ högt upp i ugnen och rosta i 10-15 minuter tills de fått vacker färg.

IMG_4337

Wrap:en
Blanda ihop den hackade löken med den hackade avokadon i en skål. Skölj linserna och låt dem rinna av, innan du blandar ner dem också. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd i olivolja , vitvinsvinäger & sambal oelek och saltet. Blanda väl och fördela ut sedan på tortillabröden. Toppa med ärtskott och rulla ihop och fäst dem med en tandpetare.

När grönsakerna är mjuka i soppan så vänder du ner crème fraîche och mixar den slät.
Smaka av med salt & peppar och häll upp på tallrikar. Toppa med de rostade blomkålsbitarna.
Klart att servera.

IMG_4367

2
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikaela
8 år sedan

Förlåt men när du skriver grönsakerna till soppan menar du potatisen & jordärtskockor då som ska läggas i när i soppan??

jennysmatblogg
Reply to  Mikaela
8 år sedan

Ja 🙂 De ska läggas i och fräsas på innan vattnet ska ner.

8 år sedan

[…] Måndag: Blomkålssoppa med wrap Tisdag: Panerad rödspetta med remouladsås  Onsdag: Pasta- och skinkgratäng Torsdag: Kycklingfärssås med pasta Fredag:  Fläskfile Provencale.  […]

Mia Berglund
8 år sedan

I vå¨r familj har vi bestämt oss för att äta vegetariskt på måndagar och igårkväll testade vi din blomkålssoppa med wraps. Bytte dock ut linserna mot en nötmix och det funkade också. Dethär var ett jättebra recept som vi absolut kommer att göra igen!

Frida
8 år sedan

Hej, alltså jordärtkocka. Jag vill gärna prova det. Men har du köpt färsk här? Och HUR gör man med den? Vad kan användas? ? Helt ny på det! Eller köper man konserv?

Nästa inlägg

Nytt vitrinskåp (igen)

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x