Nutellakaka

En nutellakaka med ytterst få ingredienser.
Krämig och chokladig där sött möter salt, bästa kombon.
IMG_3232 (2)

IMG_3184 (2)
Det här behöver du: 
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl

Önskar du en topping så är det gott med: Pistagenötter & flingsalt

Garnering nutella

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
8 år sedan

4dl nutella är det typ en burk på 400g?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
8 år sedan

Ja 🙂

Linda
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Tack! 🙂

8 år sedan

Den där kakan verkar ju vara så enkel att trollla ihop att även jag ska klara av det. Är ingen fena på att baka och ju färre moment desto bättre.

Kram

Inredningshjälpen/Anette

Catrin
8 år sedan

Verkar supergott ! Hur många personer är detta recept beräknat till ?

8 år sedan

Den här nutellakakan låter väldigt god och chokladigt kladdig =) Har dock inga pistagenötter hemma så får testa med jordnötter istället =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Marielle
8 år sedan

Låter super gott, undrar om det går att frysa in denna kaka?

Åsa
8 år sedan

Hej!
Om man vill göra denna kakan i en rund springform (24 cm), ungefär hur mycket behöver man öka måtten?

Anne Nervf
8 år sedan

Några andra tips man kan garnera med istället för nötter?

Sara
Reply to  Anne Nervf
8 år sedan

Jag använder ofta rostade solroskärnor ist för nötter o mandel.

Jenny
8 år sedan

Har provat denna och fantastiskt god ? om man vill dubbla satsen , hur länge rekommenderar du att den ska vara inne i ugnen då? Tacksam för svar ?

Nästa inlägg

Den där Molly

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x