Snickerskladdkaka

Godmorgon soliga onsdag,

Ja i växjö lyser solen över stada idag, helt underbart. Så jag ska snart ta och snöra på mig skorna och ge mig iväg på en powerwalk. I vackert väder är det inte det minsta motigt, värre är det när det regnar. Nu håller vi tummarna för vackert väder till helgen också, vi har planerat utflykt med barnen då. Det är ju inte lika roligt om det ska regna. Mitt lilla onsdagstips till er blir denna efterrätt. Vet inte hur många snickerskladdkakor jag har bakat i mina dagar. Väldigt många är det iallafall och detta kan nog vara den godaste ♥

IMG_5176

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

IMG_5038

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

2

29 responses to “Snickerskladdkaka

  1. Lina skriver:

    Snickerskladdkakan ser hur god ut som helst, måste dock erkänna att jag aldrig har ätit snickers. Eller Japp. Eller mars. Måste prova det snart =) Har alltid varit en daim-älskare och alltid valt daim på affärernas ”ta-tre-betala-för-två-erbjudande”

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  2. Greta skriver:

    Wow! Ser jättegod ut! Men kan man byta ut mjölkchokladen till blockchoklad?

  3. al68 skriver:

    Här lyser solen med, visst är det skönt. Idag blir det lunch med en kompis sen träning, tror bestämt att jag skall ut i trädgården och jobba lite sen. Önskar dig en fin dag, kram kram

  4. Moa skriver:

    Vill verkligen prova detta men den karamelliserade kolan…hur gör man den?läser och läser men förstår inte? Mvh

    1. Jenny Warsen skriver:

      Moa- du köper den karamelliserade kolan färdig.
      Det är en burk i bakhyllan som heter ” karamelliserad mjölk”
      Finns på citygross, ica & coop

  5. Sara skriver:

    Ser kanon god ut, jag önskar jag kunde baka fler av dina recept. Men du använder så mycket kondenserad mjölk vilket inte går att byta ut till laktosfritt

  6. Alexandra skriver:

    Guud så gott!

  7. Kicki skriver:

    Så smarriga recept du lägger upp 🙂
    Efterlyser lite mer förättips samt några nya fräscha idéer på tillbehör nu när grillsäsongen börjat.
    Tack för att du är en sån inspiratör för oss som lider av total idétorka vad gäller matlagning både vardag dom fest. ❤️

  8. therese skriver:

    Finns färdig att köpa på konservburk. Om du inte hittar så köp kondenserad mjölk och koka burken oöppnad ca 3 tim. Låt svalna helt.

  9. therese skriver:

    Mitt svar var till Moa!

  10. Angelica skriver:

    Hej, har precis bakat denna kaka. Ska bli spännande att se resultatet. En fråga el ett förtydligande. Jag hällde min chokladkräm över kakan direkt jag tog den ur ugnen, blev inte så lyckat då hela kakan imploderade. Den kommer säkert smaka bra även om den inte blev så fin 🙂 är själv ingen van bakare då om det finns fler oerfarna baksugna (låt kakan stelna innan ni drar på chokladen) 🙂

  11. AnnaKarin skriver:

    Pga jordnötsallergi kan vi inte använda nötter i kakan men går det bra att byta ut dessa mot saltade mandlar?

  12. Viktoria skriver:

    Hej! Hade kakan i ugnen 25 min, men blev så himla kladdig och rinnig inuti så att det kändes som att den inte var färdig. Hade säkert lätt kunna stå inne 10 min till 🙁

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den stelnar till i kylen.

  13. Moa skriver:

    Den karamelliserad mjölken hamnade i botten, ska den göra det? blev väldigt kladdigt, nästan bara smet. skulle nog ha haft den i längre än 20 min..

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den ska stanna till sig ett par timmar i kylskåp innan man serverar den 🙂

  14. Maria Mattsson Mabrouk skriver:

    Men OJ vad jag älskar din blogg… Du underlättar min vardag med idéer på mat, och kakor/efterrätterna vill jag prova alla på en gång 😉 men jag gjorde din snickerskladdkaka och den gav stående ovationer.. Gudomlig!

  15. charlotte skriver:

    Hej,

    Hur många personer tänker du att denna räcker till?

  16. Njom skriver:

    Hej! Grädda mitt i ugnen?

  17. Johanna skriver:

    Går det att dubbla satsen för att göra den i långpanna?

  18. Peter skriver:

    Tog precis ut kakan från ugnen. Väldigt rinnig som sagt. Men hoppas det stämmer att den stelnar i kylen. Annars får vi käka mer smet. 🙂

  19. Mathilda skriver:

    Ser att många av dina kladdkakerecept innehåller den karamelliserad mjölken. Är det någon speciell anledning till att du alltid ha med detta eller är det bara pga. tycke och smak? Fungerar det lika bra att baka kladdkakan utan den?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går lika bra utan 🙂 Fast det är mycket gott med kola choklad och lite flingsalt 🙂

  20. Sara skriver:

    Ska den va i mitten av ugnen? Står inte☺

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har alltid kladdkakan i mitten 🙂

  21. Anna-Lena skriver:

    Hej! vill gärna ha ett snabbt svar 🙂 Kan man ha kladdkakan i kylen över natten?? eller blir det inge bra? tänkte förbereda så mycket ja kan för lite kals imorgon.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut

  22. Louise skriver:

    Jag är ledsen Jenny men detta recept fungerar inte alls för mej och inte heller för några andra jag pratat med som testat detta recept. Kladdkaka stelnade inte alls i kylen och en hel burk karamelliserat mjölk ger ett tjockt lager runt hela kakan. Det blev mest en kladdig sörja, men god!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej vad tråkigt.
      Kollade du att du hade rätt storlek på formen?
      Detta är det grundreceptet på kladdkaka som jag nästan alltid använder. Blir alltid perfekt i min ugn 🙂
      Dubbelkolla så du inte har för liten form. Eller låt din kaka vara inne lite längre tid nästa gång, det kan ju skilja lite från ugn till ugn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »