Kärleksmums

Kärleksmums, snoddas, chokladrutor, dessa godingar kallas för många namn. Daries bjöd på dem igår till kaffet, och detta måste ju vara den populäraste kakan till kalas. Saftig och chokladig och bakas i långpanna, perfekt!

img_8432 (2)


Det här behöver du till 30 stora bitar  :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr : 
75 gram smör
1/ 2 dl kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnslångpanna och klä med bakplåtspapper.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker så att det blir vitt & luftigt, blanda resten av de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Tillsätt smör & mjölk under omrörning och rör till en jämn smet. Häll smeten i långpanna och grädda i 20 – 25 minuter. Under tiden gör du glasyren.

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna tills du har en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos eller strössel och skär kakan i bitar.

Mums
IMG_8431

2

29 responses to “Kärleksmums

  1. Madeleine skriver:

    Denna kaka går nog alltid hem till fikat.

    Madeleine

  2. Lina skriver:

    Åh denna underbara kaka! Blir alltid så förvirrad när det kommer till långpannor men visst menar du en som är 30*40? Tack för en fantastisk blogg och alla superrecept.
    Mvh Lina

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den djupa ugnsformen till själva ugnen 🙂

  3. Lena skriver:

    Mums, tröttnar jag aldrig på….

  4. Lina skriver:

    Kärleksmums är min favorit när det kommer till mjuka kakor och även om jag inte tycker att kaffe är så gott så är det ju ett måste i glasyren, det lyfter chokladen så mycket smakmässigt. Det brukar bakas kärleksmums här hemma ibland men då kommer man ibland till problemet att eftersom vi bara är 2 personer i vårt hushåll så är det väldigt svårt att äta upp alla kärleksmumsen själva. Brukar lösa det genom att ta med till jobbet och då får man glada kollegor också =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  5. Annette skriver:

    Mums, vilken storlek på form ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den djupa ugnsformen till själva ugnen 🙂

  6. Viktoria skriver:

    Kärleksmums är perfekta att frysa – och supergoda halvtinade…

  7. Madeleine skriver:

    Mockarutor är ju en av dom godaste kakorna! Med kokos förstås 😉

  8. Mia skriver:

    Gjorde dessa igår. Familjen älskade dem! Tack för en mycket inspirerande blogg

  9. Mian skriver:

    Kärt barn har många namn… : )

  10. Erica skriver:

    Larssonare kallar min farmor dom ☺ gott är det i vilket fall!

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  11. Alexandra skriver:

    Hej! Om man inte har kaffe, kan man ta något annat istället då?
    Tack för en super bra blogg också, hittar goda recept varje dag! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Mjölk går bra, vatten går bra 🙂

  12. Alexandra skriver:

    Tack! 🙂

  13. Sara skriver:

    Skulle det fungera med att hälla smeten i muffins formar?

  14. Louise skriver:

    Har du nå recept på kärleksmums med pepparkakssmak såhär till jul? Eller tips på hur mycke pepparkaks krydda man ska ha i?☺

  15. Rebecka skriver:

    Så himla lättbakad och god! Min kaka blev sådär saftig och riktigt god 🙂 första gången men absolut inte sista:)

  16. Adam skriver:

    Kan jag använda nescafe gold istället för kaffe?

  17. Jeta skriver:

    Hej om man inte har kAffe hur mycket ska man ta mjölk

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lika mycket mjölk som kaffe 🙂

  18. Karin skriver:

    Hej! Finns så många olika storlekar på ugnar idag, hur stor är din långpanna invändigt? Så man vet om man behöver öka receptet? Tack för en bra sida, super bra saker Med vänlig hälsning, Karin

  19. Linnea skriver:

    Hur stor ska långpannan vara?

  20. Barbro skriver:

    Undrar också, precis som andra tidigare: Storlek på din ugnspanna?
    Det är nämligen olika storlekar till olika ugnar. Jag är nu inne på tredje storleken på ugn, vilket krånglar till det väldigt. Vore tacksam om du kunde mäta din, så vi vet om det av ditt recept blir lagom tjocka kakor.

  21. Linda skriver:

    Hej! Använder du vanlig ugn eller varmluftsugn när du bakar? 🙂

  22. Johanna skriver:

    Hej!

    Undrar om jag inte har florsocker till glasyren funkar vanligt socker?

    Tack för goda recept har provat många av dina recept 😊

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej, det behöver vara florsocker.
      🙂

  23. Malika skriver:

    Hej! Har gjort denna underbara kaka många ggr. Men kagg år ej till att den blir saftig? Har en äldre ugn. Glasyren blir alltid som ett tjock lager ist för fin,slät och mjuk så jag måste stapla den på kakan som cement. Ska göra den till en baby shower om nån vecka o vill lyckas.. annars ör smakerna super bra o alla gillar den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »