Godaste tacopajen

Välkommen (taco)fredag!

Igår var vi hemma hos lillasyster och åt middag & blev bjudna på världens godaste snickersglass. Recept på den godingen kommer under dagen. Är det just en särskild dag som vi äter tacos så är det just fredagar. Något som blivit en favorit under åren är denna tacopajen med osttäcke.  Har ni inte prövat så tycker jag att ni ska göra det redan ikväll, serveras med en god krispig sallad. För fler tips följ mig på instagram : @jennysmatblogg

IMG_2246IMG_2256

Det här behöver du till pajdegen :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk

Till fyllningen:
800 gram blandfärs
2 tacokryddpåsar
1/2 burk med fyllig tomatkross

Topping:
tomater
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Såsen:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen. Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter .

Under tiden kan du göra såsen. Blanda samman allt och ställ kallt fram till servering. När pajen fått fin färg är den klar. Serveras sedan med lite god sås och en krispig grönsallad

* * * * * * * * * * * * * * * * *
Jonathan & Melvin är också på plats här i stugan idag, så vi ska ut och fixa lite i trädgården tänkte i och grilla lite korv med bröd ute över vedkorgen. Det är så fint väder nu att vintern är ett minne blott och snödropparna syns i mängder nu på tomten. Hoppas ni får en riktigt fin fredag, vi hörs om en stund igen.

3

35 responses to “Godaste tacopajen

  1. Ida skriver:

    härligt med vår! Här uppe i Orsa är det på väg att töa bort snön. Men Ff minus på nätterna. Men vi behöver ju snön fram till Vasaloppet! Ska till Öland och tälta till sommaren. Hittade en campingplats vid Homrevet såg jättefint ut.trevlig helg!

  2. Anna-Maria skriver:

    Låter gott! Här är ett annant tips på ett gott tacorecept som vi ofta kör är. Man steker köttfärs med tacokrydda som vanligt. Lägger det i en ugnform och strör över riven ost, sist lägger man på en färdig rulle med smördeg och penslar med ägg. In i ugnen tills det fått fin färg, servera med gräddfil och sallad. Enkelt och gott! Trevlig helg!

  3. Vivi skriver:

    Hej
    Tacopajen är en riktig höjdare. Älskar din blogg och får så mycket inspiration gällande både mat och inredning. Det bästa är att inredning och mat ligger i en prisklass de flesta har råd med. Trevlig helg

  4. Oliwia skriver:

    gud så gott, vilken perfekt gjord paj!

  5. Cia skriver:

    Denna var verkligen den ”GODASTE TACOPAJEN” jag någonsin gjort! Lätt som en plätt och rykande åtgång! Tack för ett bra recept – jag är en stor ”fan” av dina recept och av all inspiration från dina fina bilder som du lägger ut!

  6. Sabina skriver:

    Vilken underbar blogg! Tack för all inspiration

  7. Eva-Britt skriver:

    Underbart god Tacopaj! Blir helt klart ett favoritrecept som kommer att användas fler gånger. Min dotter tipsade om din blogg (via Facebook) och det är jag henne evigt tacksam för. Har prövat på flera av dina recept och de har varit toppen allihop.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra Eva-Britt 🙂

  8. Ulrika skriver:

    Hej!
    Funkar det att förbereda allt dagen innan och grädda dagen därpå?
    Hälsn Ulrika

  9. Eva skriver:

    Hej!
    Underbar blogg du har, ger mig massor av inspiration.

    En fundering, ska pajdegen förgräddas?

    Tacksam för snabbt svar 🙂

  10. Maria skriver:

    Fantastiskt recept! Andra gången jag gör pajen på två veckor, lika godbåda gångerna. Så glad att jag hittade dina recept 🙂

    Kram

  11. Linda skriver:

    Hej!!
    Underbart inspirerande blogg som räddad våra middagar mååånga gånger 🙂

    Jag har en stilla undran precis som Eva…..ska pajskalet förgräddas??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, inte förgräddas.

  12. My skriver:

    Hej Jenny!!
    Måste säga att jag testade ditt recept idag!
    Helt sjukt god paj… Sen att slippa förgrädda pajdegen va jätteskönt!
    Tack för tipset!

  13. Lina skriver:

    Hej Jenny!!
    Jag fullkomligt älskar din blogg!!! Såååå mycket gott!!
    Tänkte göra denna pajen till lite fredagsmys bjudning…. Hur många portioner skulle du räkna på detta recept?
    Återigen super TACK för fantastisk blogg!!!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra,
      jag gissar att den räcker till 6 hungriga personer 🙂

  14. Lina skriver:

    Fantastiskt god var den! Nu ska vi snart äta resterna 🙂

    Gjorde den med hälften grahamsmjöl och hälften vetemjöl och det fungerade ypperligt!

  15. Amanda skriver:

    Gjorde tacopajen till min familj i fredags tillsammans med nachos, salladsmix och tomat. Vi alla var överens om att det här var den godaste tacopajen ever och jag kommer absolut göra den fler gånger. Perfekt alternativ när man har tröttnat på vanlig tacos.

    Tusen tack för det här fantastiskt goda receptet!

  16. Therese skriver:

    Går det att göra klart pajen på morgonen och vänta med att stoppa in den i ugnen tills senare när den ska ätas vid lunch?
    Tack för suverän sida!!

  17. Julia skriver:

    Hej! Om man ska göra pajen med ett paket med bara 500 gram köttfärs, hur gör man då med pajdegen? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den blir inte lika hög bara 🙂

  18. Angelica skriver:

    Hej Jenny!

    Jag ska ha födelsedagsmiddag på middag och blev sugen på att bjuda på din tacopaj! Jag ska ha ungefär 12 personer här och undrar lite över hur många personer du beräknar en paj på?

    Hoppas du kan svara! 🙂 tack för en bra blogg!

    1. Angelica skriver:

      Födelsedagsmiddag på lördag* menar jag 😉

    2. jennysmatblogg skriver:

      Svårt att säja exakt. Men två tacopajer bör räcka med en stor sallad 🙂

  19. Madde skriver:

    Hej har gjort denna ett par gånger nu så himla god. Du har inget bra recept på skaldjurspaj ? 🙂

  20. Emma skriver:

    Hej. Går det å gøra klar pajen dagen innan å grädda den dagen efter??

  21. Adina skriver:

    Hej Jenny! Ska det vara en pressad vitlöksklyfta? En hel vitlök lät lite mycket? hehe
    sjukt bra recept har du!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja en klyfta bara 🙂

  22. Mariann skriver:

    Tack för recept Jenny som jag hittade genom att söka på tacopaj! Pajen testades för första gången i helgen då jag fick köttfärs över från en tidigare middag med tacos. Mina barn är inne i en period där det är mycket som inte är gott att äta men denna paj gillade de jättemycket! Och snabbt gick det också. Då jag redan hade köttfärs klar och skalet inte ska förgräddas fick vi en god middag som var klar på ca 35 min. :-). Kommer att göra denna många gånger!!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt 🙂

  23. Viktoria skriver:

    Till hur många personer är detta recept ?

  24. Annica skriver:

    Hej!
    Jag brukar göra ungefär samma recept men jag lägger även salsasås över köttfärsen och hackar tomaterna i lite mindre bitar och har i dem i crème fraichen tillsammans med hackad gul lök, riven ost och (om man vill) lite hackad feferoni. Supergott!

  25. Rosa Eklund skriver:

    Ännu godare är om man tar nachochips o krossar dem , rör sen ihop det med osttoppingen.

  26. Jenny skriver:

    Hej! Funderar på om man kan förbereda pajen och frysa? Ska ha fest om nån vecka och vill gärna förbereda så gott det går.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har aldrig provat. Men jag tror den blir godast att göra precis innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »