Hemmagjord Kebab i pitabröd

Hej på er alla,
Hoppas ni haft en bra torsdag så här långt… Idag är första skoldagen, och jag ska snart iväg och hämta hem Nomi & hennes vän från förskoleklassen. Hon hade verkligen hunnit sakna skolan nu under lovet, så det var inga problem för henne att stiga upp vid sju imorse. Det blir en riktigt kortvecka nu efter jul med tanke på att det redan är fredag imorgon. Och då tänkte jag att jag skulle tipsa om en god och enkel fredagsmiddag. Som med fördel kan förberedas redan idag, efter som kebaben ska vila i kylskåp över natten.

IMG_8686

Kebabsåsen är en riktig höjdare, och jag provade denna gången ett nytt recept. Där jag bytte ut läsken mot apelsinjuicen jag hade hemma och det blev riktigt bra.

Det här behöver du :
1 kg nötfärs ( eller blandfärs )
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
2 msk lökpulver

Kebabsåsen:
1 dl filmjölk
1 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl apelsinjuice ( utspädd)
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar

Serveras i pitabröd med krispig sallad & pommes

Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om, baka ihop till en jämn rulle något mindre i stolek än en köttfärslimpa, utan håligheter. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt ( för att vätskan ska rinna ut. ) Placera rullen på gallret. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen dom fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta , så hyvlar du med hjälp av en osthyvel – ta och tryck ner den ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Stek den i olja/ smör och servera genast.

( Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också )

Servera sedan med pommes, sås, grönsaker & feffaroni.

IMG_8679

3

37 responses to “Hemmagjord Kebab i pitabröd

  1. Karin skriver:

    Låter gott!

  2. Pernilla skriver:

    Mums! Tror du det går utan ägg för vår allergiker? Har du provat det ngn gång?

    Tack för en toppenblogg som ofta råder bot på min idétorka!

  3. Emma skriver:

    Hej! Grymt sugen blir jag ju! Tänkte kolla, det måste väl gå att frysa in kebaben som inte går åt? Är ensam så äter väl inte 1kil kebab på en gång 😉 ha de bra!

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀
      Visst går det frysa in 🙂

  4. Emelie skriver:

    Hej välkommen att kika in på min blogg där jag skriver om min Adoption och hur det påverkat mig. Är också smarta och smidiga skönhetshacks som kommer förenkla din vardag! Hoppas vi ses där på http://nouw.com/emelieoberg

  5. clara skriver:

    ser gott ut!

  6. Helena skriver:

    Mums så gott det ser ut! Måste även hylla din lax i pestosås med pinjenötter som jag lagade ikväll, så gott och enkelt! Tack för en inspirerande blogg 🙂

  7. Anna skriver:

    Låter supersmarrigt 🙂 jag har gjort en annan variant av kebab som oxå är god. Man blandar köttfärs med tacokrydda. Kavla sedan ut ett tunt lager mellan två smörpapper och frys in. När de är ordentligt fryst klipp remsor och lägg i stekpannan och fräs på.

  8. al68 skriver:

    Mums, detta får vi testa nästa helg, har redan handlat inför helgen och nästa vecka. Skönt och sätta sig i soffan nyhandlad i ett nystädat hus med massa nya härliga rosor. Fyra timmars jobb imorgon sen tar jag helg igen. Ha en fin kväll

  9. Viktoria skriver:

    Låter supergott!! En fundering bara, vad ligger rullen på i ugnen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      På ugnsgallret 🙂

  10. Ulrika Andersson skriver:

    Har testat detta och det var super gott

  11. Ulrika Andersson skriver:

    Har testat detta och det var super gott

  12. Viktoria skriver:

    Anade det, tack för att du svarade! Du är bra på det

  13. Åsa skriver:

    Måste testa! Ungefär hur tjock gör du ”rullen” för den stektiden?

  14. anette skriver:

    Åååå vad gott. Vi som älskar kebab i vår familj. Kram Anette

  15. frida skriver:

    Hur många portioner räcker detta till? Ser riktigt gott ut!

  16. Gud så gott det ser ut! 😀

  17. Gunilla skriver:

    hej. Så här gör jag kebab: 500 g köttfärs blandas med 1,5 tsk salt, litet peppar, ett par msk kebabkryddor ( egenblandat eller färdigköpt) och mjölk 1-1,5 dl till lagom konsistens. Lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Lägg gladpack ovanpå och kavla ut tunt. Grädda i cirka 5 minuter. Låt svalna och skär strimlar/bitar efter önskat utseende. Jättegott och blir precis som kebabkött. Blir åtminstone 2 plåtar. Snabbt lagat, klart på stört.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Detta måste jag prova 🙂

  18. Jessica skriver:

    Låter super gott..har kebaben i ugnen nu men undrar hur många timmar den måste stå i kylen…tänkte om vi kunde äta den ikväll??

  19. Ellen skriver:

    Herregud vad gott det ser ut! Imorgon ska jag och mamma testa receptet så får vi se vad resten av familjen tycker. Ha en bra kväll Jenny.

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  20. Linda skriver:

    Min sambo gjorde detta idag å det blev jätte gott:)

    Du har en kanon blogg. 🙂

  21. Daniel skriver:

    Hej, bra veckaplaneringar!
    Ytterligare en dimension vore om inköpslista för veckoplaneringen fanns med också. 🙂 Då kunde man åka direkt till butiken och veta vad man ska ha.

  22. Felicia skriver:

    Hej,

    Receptet låter supergott! Men hur stor gör du kebabrullen på ett ungefär? Vilka mått?

  23. David skriver:

    Hej!
    Har samma fråga som föregående,ungefär hur tjock gör man rullen?
    Testade just att göra detta på 0,5kg älgfärs och gjorde rullen ca 3-4cm….och efter 3t i ugnen blev resultatet en benhård bajskorv. 🙂 Är det 3t i ugnen som gäller oavsett mängd färs?
    Hoppas på svar så man får testa detta…låter verkligen skitgott. 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      He he… Nja så smal gjorde inte jag min utan mer något mindre än storleken på en köttfärslimpa.
      Jag uppdaterar detta i receptet 😀

  24. Hanna skriver:

    Jag undrar också hur länge man ska ha den i ugnen om man endast gör på 500 g köttfärs!? 1,5 tim?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ingen aning efter som jag gjorde på dubbelt så mycket 🙂

  25. Emil Fredriksson skriver:

    Hej kan man frysa överbliven kött aså o stekt

  26. Anna skriver:

    Supergott! Även 5-åringen som inte gillar köpt kebab åt med stor aptit. Detta kommer vi att göra fler gånger.

  27. Janette skriver:

    Vart har du köpt pommesen? Såg grymt goda ut!:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lidl 🙂

      1. Jenatte skriver:

        Vilket märke och hur har du tillagat dem? I ugn elr friterar du:)

        1. jennysmatblogg skriver:

          Kommer inte ihåg vad de hette. Jag lagade dem i ugnen 🙂 De var liksom nästan friterade från början..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »