Gör din egen sill på 5 minuter

sponsorskyltabba

Godmorgon till er alla bloggisar,

Till jul och midsommar är det extra gott att lägga in sin alldeles egen sill – vi brukar göra ett par tre stycken olika varje gång. Jag tycker att det är roligt att prova  fram nya smaker, med olika sortes kryddor och såser. Barnens farmor gjorde en god krämig Lingonsill för några jular sedan, så den inspirerade mig till den ena inläggningen. Det blev tillochmed 2 egna sorters sillinläggningar av bara farten – det tar knappt de där 5 minuter att vända ihop en egen smak och de blir alltid uppskattat att bjuda på.

Detta är mina allra godaste sillar – vilka är dina ?
För att bli Årets sillmästare ska du gå in och  tävla HÄR

IMG_9324

 

Först ut blev det denna goda juliga lingonsill

IMG_9074

Du behöver :
En förpackning med Abbas ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl creme fraiche
1/2  dl gräddfil
1 dl lingonsylt
2 msk finhackad rödlök
2 tsk grovkrossad rosepeppar

Gör så här:
Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad  rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Vänd ihop detta med den skurna sillen och häll upp i en burk.
Ställ in i kylskåpet- gärna ett dygn innan severing.

Klart!

Krämig curry – och dillsill

Inlagd sill recept

Du behöver:
1 förpackning med Abbas ”gör din egen sill på 5 minuter”
1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 tsk med currykrydda
10 gram finhackad färsk dill
2 msk med finhackad rödlök

Gör så här :
Skölj fileerna i kallt vatten till lagom stora bitar. Rör ihop creme fraiche, gräddfil, curry, finhackad dill och finhackad rödlök till en sås.Vänd ihop detta med sillen och häll upp i en burk med lock. Ställ in i kylskåpet, gärna ett dygn innan det är dags att servera.

Klart!

1

13 responses to “Gör din egen sill på 5 minuter

  1. Karin skriver:

    Mums vad gott det ser ut! Måste testa! Har du recept på god gubbröra att lägga på kavring?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det kanske dyker upp nu innan jul.

  2. Lotta skriver:

    Det lät ju enkelt! Har aldrig gjort egen sill men detta måste jag testa! Hur länge håller den sedan? Ungefär iaf.

    1. Jenny Warsen skriver:

      eftersom det är creme fraiche i så håller den inte lika länge som vanlig, en vecka / en och en halv 😀

  3. Jessica skriver:

    Hej Jenny,

    Hur lång tid innan kan man göra sillen? Hur länge håller den i kylen?:)

    Mvh Jessica

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag tycker ett par dagar innan- eftersom det är creme fraiche i så håller den inte lika länge som vanlig, en vecka / en och en halv 🙂

  4. AktivaDagar skriver:

    Bra tips! Vår favvo är Västerbottenssill, ett recept vi någon gång hittat någonstans… http://aktivadagar.com/2014/june/vasterbottensill-2.html

  5. Lingonsillen ser spännande ut.

  6. THJ skriver:

    Romsill från allt om mat brukar jag göra…..
    http://alltommat.se/recept/romsill/

  7. Chatrine skriver:

    Blir lite tveksam om proportionerna på lingonsillen. Din ser ljusrosa ut med lite röda inslag, min blir röd med några vita strimmor. Förstår att bilden ibland kan förvilla men ibland missar man ju och skriver dl istället för msk eller så 🙂
    Lika bra att dubbelkolla tänkte jag därför.

  8. Linn skriver:

    Hur mycket är 10gram dill? Har ingen våg hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »