Kassler- & potatisgratäng med smak av curry

Godmorgon godmorgon ,

”Lasergame:et” igår var riktig roligt, vi delade upp oss i 2 lag : Jag, Melvin & Jacob i ett ( det vinnande laget, hehe.) Och pappan i huset, Thelma & Nomi i lag det andra laget. Sen spelade vi 15*15 minuter och jisses vad man skrattade, detta kommer vi lätt göra fler gånger.  När vi kom hem sen var vi vrålhungriga och lagade en ny gratäng med potatis, kassler & curry. Ett lyckat experiment, och bägge gratängerna försvann i ett nafs. Curry och kassler är en höjdarkombination.

IMG_0104

Det här behöver du till en form :
8-10 stora potatisar (mjölig sort)
1 liten gul lök
400 gram kassler
5 dl vispgrädde
1/2- 1 msk gul curry
salt & peppar
2 pressade vitlöksklyftor
riven ost

Gratängen efter ugnenIMG_0192


Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Strimla kasslern tunt.  Skala och skiva potatisen tunt, finhacka löken, varva sedan potatis, kassler & lök och pressa ner vitlöken.Häll upp grädden i en skål med curry, salt & peppar och häll över gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter, ta ut och toppa med god riven ost.
Ställ tillbaka igen i 10 – 15 minuter.

Klart att servera med god sallad.

 Smaklig måltid

IMG_0217-001

4

23 responses to “Kassler- & potatisgratäng med smak av curry

  1. Men gud så gott..:-D
    Mvh Camilla

    1. Jenny Warsen skriver:

      😀 Ja det var mumsigt.

  2. Mums, det lät gott! Provade din andra kasslergratäng med risbädden nyligen och den var ju grym! Måste testa denna med. Tack för all inspiration!

    Kram Kristin
    http://onlyfemale.se

    1. Jenny Warsen skriver:

      Va roligt att du gillade den- denna är faktiskt snäppet godare 😀

  3. Matilda skriver:

    Det där ser fruktansvärt gott ut! Jag har nyligen hittat till din blogg och jag älskar den redan och har faktiskt redan provat några av dina recept, en toppenblogg som ger mig massa inspiration till att laga mat! Älskar’t! 🙂

  4. Josefin skriver:

    Gjorde det här receptet igår. Alla i familjen älskade det!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt att höra 🙂 Tack för att du berättar

  5. Jessica skriver:

    Sitter och äter den just nu och den är jättegod 😉 min blev dock inte så krämig

  6. Pedra skriver:

    Hej! Tack för en inspirerande blogg. Har precis gjort kasslergratängen och den var supergod. Kram Pedra

  7. Sara skriver:

    Hej, tänkte göra den här ikväll, undrade om det spelade någon roll om man har matlagningsgrädde ist för vispgrädde ? Helt fantastisk blogg

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går bra det med 🙂

  8. Lina skriver:

    Super god gratäng! Hela familjen älskade den. Du har verkligen massa super goda recept.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Va roligt!

  9. Tadese skriver:

    He4r e4r en till som ff6re4lskade sig i Tresor. Det var e4ven min ff6rsta riktiga pafrym och jag minns se5 lyxigt livet ke4ndes. Te4nk vilket minne dofter kan ge oss nu sitter jag he4r och leeeer!

  10. Sarah skriver:

    Det måste testas, jag blir så inspirerad av alla dina goda recept! Riktigt kul att kolla igenom

    1. Jenny Warsen skriver:

      Va kul att höra 🙂

  11. Tadalafil skriver:

    Haha, shouldn’t you be charging for that kind of knowledge?!

  12. Lena skriver:

    Hej!
    Denna rätt är verkligen en favorit hemma!
    Går det att frysa in den?

  13. Cissi skriver:

    Hej!
    Tack vare din blogg har jag funnit intresse för matlagning! Allt jag testat hittills har älskats av hela familjen! Men det jag undrar är, kan du inte skriva ut hur många pers och ev mått på formarna som du använder? Jag är helt novis i köksvärlden och är väldigt osäker på just såna saker. 🙂

    Tack för att du hjälpte mig över kökströskeln!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ska försöka bättre mig på den punkten 🙂

  14. Anna skriver:

    Tips: förkoka potatisen! Jag skivade tunt med mandolin, och nu, över 2 timmar senare, står gratängen fortfarande i ugnen ? Funderar nästan på att slänga den och beställa pizza…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Har du verkligen använt dig av en mjölig sort ?
      Jag gissar inte 😉
      Kram och lycka till

  15. Rose skriver:

    Denna gratäng brukar vi kalla för Karlssons 👍 Vi vrukar även varva med grillad kyckling eller köttfärssås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »