Kasslerpizza-gratäng

Godmorgon,

Här skiner solen över öland- och det ser ut att bli en fantastisk dag. Jag och lillasyster ska bege oss mot lekplatsen med fikakorgen & barnen innan det blir en tur till kalmar för att uträtta ärenden. Ett litet middagstips på bloggen blir det innan dess. En kasslerrätt blir det idag, jag tycker att det är roligt att prova lite roliga och otippade maträtter , detta receptet har jag fått mailat till mig. Och jag tror att det från början kommer från arla.se. Har ni en kasslerbit hemma , så kanske detta kan vara något att äta till kvällen?

Kasslerpizza- en urgod kasslergratäng.

Recept Kasslergratäng

Till 4-5 personer behöver du:
500 gram  kassler
Smör
1 / 2 finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika

Toppa med en valfri ost.

Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader,
Strimla kasslern och lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken.
Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kasslern. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.

Servera sedan genast med god sallad & ris.

img_8982 (1)

2

25 responses to “Kasslerpizza-gratäng

  1. Katarina skriver:

    Låter supergott, måste prova snarast! 🙂

  2. Fia skriver:

    Hej och tack för världens trevligaste blogg! Tänkte höra om du har något bra recept på tigerkladdkaka? Hälsn Fia

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tusen tack 😀

      Här kommer mitt recept : http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2011/03/12/tigerkladdkaka/

  3. Ida skriver:

    Fick min allt om mat tidning idag, lika glad varje gång den dimper ner i l

  4. Ida skriver:

    Lådan

  5. Ida skriver:

    Ibland funkar det inte att göra inlägg hela texten skickas inte. Guud va konstigt detta blev! Såg dig när jag öppnade tidningen i all fall. Kul

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt :)hade ingen aning. vad står det 🙂

  6. karin_bale skriver:

    Testade ikväll, bara att jag ersatte kasslern med sojakorv. Hade inte chilisås eller tomatpure hemma så hade istället sweetchili sås och krossade tomater. Serverat med ris 🙂 smarrigt!

  7. Modevärlden skriver:

    MEN gud vad gott det ser ut. Älskar när man får ett recept man aldrig har hört talas om innan. Tummen upp!

    Inspirationsbomb idag på http://www.modevarlden.se.

    Kram

  8. Loppan skriver:

    Mumsigt! Jag brukar göra en variant på denna med
    Bladspenat i botten som sen serveras på skivor av
    Ljust grekiskt bröd. Kan även göras med köttfärs. Jääättegott:)

  9. Ida skriver:

    Det va om att förnya din Taco! Du hade lagat nåt smarrigt recept ”taco de Carme con chili” ifrån taco mexikan style.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jaha… då vet jag vilken det är 🙂 Tack !

  10. Josefin skriver:

    Detta blev dagens middag. Verkligen jättegott!!

  11. emelie skriver:

    Va kul med detta recept =) måste jag testa! såg himla gott ut!
    tack för inspiration !

    MVH/Emelie

  12. Anna skriver:

    Detta låter supergott, så det ska vi testa ikväll! Tack för en underbar hemsida. Har tipsat mina kollegor om dina goda recept, och dina fina bilder.

  13. Madde skriver:

    Hej! Gjorde denna maträtt ikväll, supergott!! Alla i familjen va jättenöjda! Tack för alla spännande recept, ska testa biff stroganoff imorrn!

  14. Maria P skriver:

    Lagade den här rätten idag, serverade med pasta och sallad. Så enkel att göra och så god! Tack för all inspiration! ( imorgon blir det coca-colamarinerad fläskytterfilé

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vad roligt, tack för att du berättar 😀

  15. Elisabeth skriver:

    Denna gratäng är super god, har gjort den med kyckling, smaskens

  16. Carro skriver:

    Detta blev gårdagens middag då jag upptäckte att jag hade alla ingredienser hemma. Vilka härliga dofter som spred sig i köket medan den stod i ugnen och så gott det blev. Mums! Nästa rätt på tur att provas är dina laxnuggets! 🙂 Tack för att du delar med dig. Kram!

  17. Linda skriver:

    Detta blir dagens middag! Har lagat mååånga av dina recept till min familjs förtjusning! Underbara recept som fungerar i vardagen!!!

  18. Maria skriver:

    Kan man ha torkad basilika istället för färsk hade all ingredienser hemma utom färsk badilika hade bara torkad

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂 Mina recept ska man inte följa till punkt & pricka. Byt ut eller ersätta med andra kryddor, pröva dig fram 🙂

  19. lena skriver:

    jättesmaskig !!! =)

  20. Elin skriver:

    Åh vad gott det blev! Måste absolut göras fler gånger! Hade dock inte tomatpuré eller chilisås hemma så en klick ketchup och en tsk sambal oelek istället, och litelite chilipulver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jennys Matblogg - En till WordPress-webbplats
Translate »