Goda frukostfrallor till helgen

Snart är helgen här ,

och jag ska snart väcka barnen för deras sista dag i skolan innan höstlovet. Melvin har varit hemma från skolan med ont i halsen & feber ett par dagar, och får vara hemma och vila upp sig idag också.  Imorgon börjar en hel vecka ( till och med ett par dagar extra ) med sovmorgon , inte illa.  Och när vi är lediga brukar vi lyxa till det med extra god frukost, och sitta kvar lite extra länge vid frukostbordet, med tända ljus och gärna hembakat bröd. Så jag har ordnat fram ett litet tips på snabba, lättbakade frallor till er också för lata höstlovsfrukostar, detta är Jacobs eget recept och de blev så goda.

Du behöver inte jäst, dessa är bakade med en bikarbonat och går även bra att baka med bakpulverIMG_8356

 Nybakade varma frallor med smör, ost och marmelad, så gott. Kaffe till oss vuxna och varmchoklad till barnen.

Till 5-6 stycken frallor behöver du :
5-6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 msk bikarbonat ( alt. 1 msk bakpulver)
1 msk ljus sirap
2 1/2 dl vatten

Garnering :Solrosfrön

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Blanda ihop torra ingredienser, och vänd sist ner vatten & sirap. Kanske behöver du lite extra mjöl när du bakar ut frallorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten & strö över solroskärnor Grädda dem i tills de fått fin färg ( cirka 10-15 minuter -)

1
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
9 år sedan

Mums, dessa får vi testa oxå. Är precis färdig med dina goda tekakor så nu blir det frukost med lillkillen, han har studiedag idag så nu ser vi framemot ett härligt höstlov. Ha en fin fredag, kram kram

Kerstin
9 år sedan

Hej Jenny! Du har en fantastiskt blogg! Och jag är avis, jag älskar att vara i köket och vill också ha det jobb du har! 🙂

Men du, jag önskar ofta att jag kunde göra nybakt på morgonen. Tex frysa in små ogräddade frallor som man bara stoppar in i ugnen på morgonen. Har du nåt sånt recept?

Ha det gott!
//Kerstin

Ingela
9 år sedan

Har nu försökt mig på två olika av dina frallor, men jag får det inte att lyckas! Degen blir ju så himla ”rinnig” och lös, den går ju liksom inte att forma till en ”bulle”? Allt bara blir alldeles kladdigt och jobbigt.. Vad gör jag för fel? Eller är din smet också så lös pch kladdig, men du lyckas ändå göra små ”bullar” att lägga på plåten?

Jenny Warsen
Reply to  Ingela
9 år sedan

Vad trist.
Min deg blev kletig, men inte ringning. Spontant känner jag att du behöver ta lite mer mjöl.
Hoppas du lyckas.

Anna
9 år sedan

Vilka supergoda frukostbullar:) Perfekt att det inte krävs jäst då kan jag baka dem när ”andan faller på”. Måste bara också berömma dina tekakor… det är som att komma till himlen och äta dem nybakade med underbart pålägg. Vi har bla njutit av dem (fortfarande ljumna) utan för Tykarpsgrottan en höst förmiddag, MUMS.
Precis som många andra tackar jag för din underbara receptbank☆…. Här finns något för ALLA tillfälle och MÅNGA saker har provats och kommer att provas:)

Ingela
9 år sedan

Tack Jenny för ditt svar! Hmm, vette tusan vad som blir tokigt, tog 2 dl mer mjöl än vad som står i receptet :-/ jaja, kanske bättre lycka nästa gång 😉

Jenny Warsen
Reply to  Ingela
9 år sedan

De ska bli lite kletig deg,
så jag mjölade händerna och formade snabbt till bullar.

Maja
9 år sedan

Jättegoda!! Hur förvaras bullarna som bli över?

Hanna
9 år sedan

Bakade dessa frallor till soppan vi åt till middag ikväll! Jättegott! Klippte ner några aprikoser och blandade i några russin i barnens frallor, gick hem hos de små 🙂

Jessica
9 år sedan

Gjorde dessa imorse men hade inga solroskärnor hemma så det fick bli sesamfrön ist. Jättegoda! Fick dock har lite mer mjöl då degen blev väldigt kladdig med bara 5dl.

Frida
9 år sedan

Jag gjorde dessa med rågmjöl iställer, blev mörkare och lite lite nyttigare:) ett tips bara:)men superbra recept för man har oftast dessa ingredienser hemma

8 år sedan

Gjorde dessa frallor i morse – så goda! TACK för receptet – la även upp det på min blogg och länkade till dig hoppas det är ok!!

Nästa inlägg

Champinjontoast och biobesök

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x